Zencefilli Limon Soslu Fırınlanmış Somon
2 porsiyon, Süre: 42 dakika
Bu kolay, lezzetli ve her damak tadına uygun tarifi SPLENDA® ile keşfedin! Bu Zencefilli Limon Soslu Fırınlanmış Somon tarifi mutfağınıza hayat verecektir, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla denemeye ne dersiniz?

Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 27 dakika
Yöntem
Fırını 230°C'ye ısıtın.
Sosu hazırlayın. Zencefil köklerini soyun ve 10 parçaya dilimleyin. Portakal suyunu küçük bir sos tenceresine dökün. SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ve zencefil köklerini ilave edin. Orta-yüksek ısıda kaynatın. 10 - 12 dakika veya portakal suyu 2 yemek kaşığı kadar kalana kadar pişirin. Ardından sosu ocaktan alın. Zencefil dilimlerini bir çatalla alarak atın. Sosu bir kenarda bekletin.
Sütü, mısır nişastasını ve tuzu karıştırın. Bunu bir kenarda bekletin. 1 yemek kaşığı erimiş tereyağını her defasında 2 yemek kaşığı portakal suyuyla karıştırın ve bunu tüm malzeme bitene kadar tekrarlayın. Eriyene kadar karıştırın. Süt karışımını ilave edin. İyice karıştırın. Sos tenceresini tekrar ocağa alın. Kaynayana kadar orta-yüksek ısıda pişirin.
Sosu ocaktan alın ve 15 - 20 saniye veya pürüzsüz olana ve açık bir renk alana kadar blenderdan geçirin. Bunu bir kenarda bekletin.
Somonu hazırlayın. Sebzeleri yaklaşık 20 × 20 cm'lik fırın tepsisine dizin. Fileto somonları sebzeler üzerine yerleştirin. 230°C'ye ısıtılmış fırında 10 - 15 dakika veya yumuşaklığını kaybetmeyecek şekilde iyice pişene kadar pişirin.
Sebzeleri ve somonu servis tabaklarına alın. Sosu somon üzerine gezdirin. Bekletmeden servis yapın.
İçindekiler
- Yaklaşık 7 cm'lik taze zencefil kökü
- 240 ml taze portakal suyu
- 6g SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
- 2 yemek kaşığı yağsız süt
- ¼ çay kaşığı mısır nişastası
- ¼ çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, erimiş
- 285g dondurulmuş kızartılmış karışık sebze
- 2 (115g) filo somon
Enerji ve besin öğeleri
Porsiyon başına | |
Enerji | 440kcal |
Yağ | 20.00g |
(doymuş) | 9.00g |
Karbonhidrat | 38.0g |
(şekerden gelen) | 14.00g |
Lif | 7.00g |
Protein | 30.00g |
Tuz | 1.10g |

Tatlı ve Hamur İşi Yapın veya Yiyeceklerin Üzerine Serpin!
Keşfedin SPLENDA® GranülNereden satın alabilirim?Şunu da sevebilirsiniz...
Yaban Mersinli Bademli Kek
Yaban Mersinli Bademli Kek nasıl yapılır öğrenin! Adım adım talimatlarımız sayesinde bu lezzetli tarifi yapmak inanılmaz derecede kolay. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.
Portakallı Bademli Kurabiye
Bu kolay, lezzetli ve her damak tadına uygun tarifi SPLENDA® ile keşfedin! Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.