Yulaf Kepekli Krep

Yulaf Kepekli Krep

  • Servis6 porsiyon
  • Hazırlama Süresi10 dk
  • Pişirme Süresi10 dk
  • Toplam Süre20 dk
  • Kalori130
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 80 g yulaf kepeği, pişmemiş
    • 60 g un
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • ½ çay kaşığı karbonat
    • ⅛ çay kaşığı tuz
    • 450 ml ekşi süt
    • 60 ml yumurta
    • 6 g SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori130 kcal166.67%
    • Yağ2.00 g2.56%
    • Doymuş Yağ0.50 g0.18%
    • Karbonhidrat20.00 g7.27%
    • Şekerden gelen4.00 g1.45%
    • Lif2.00 g7.14%
    • Protein7.00 g14%
    • Tuz0.70 g0.25%

    Yapılışı

    1

    Yapışmaz tavayı ocağı orta veya orta yüksek seviyeye ayarlayarak ısıtın.

    2

    Yulaf kepeğini, unu, Splenda Granül Tatlandırıcı’yı, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu geniş bir kâsede karıştırın. Bunu bir kenarda bekletin.

    3

    Ekşi sütü ve yumurtayı küçük bir kâsede çırpın. Yumurta karışımını kuru malzemelerin üzerine boşaltın. Malzemeler karışana ve büyük, kuru topaklar kalmayıncaya kadar karıştırın.

    4

    Yaklaşık ¼ kap krep karışımını sıcak tavaya dökün. Krepleri hafif kabarana, kızarana ve kenarlarından hafifçe kuruyana kadar pişirin. Ters çevirin ve arkasını da kızarıncaya kadar pişirin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up