Yaban Mersinli Şeftalili Muffin

Yaban Mersinli Şeftalili Muffin

  • Servis10 muffin
  • Hazırlama Süresi20 dk
  • Pişirme Süresi30 dk
  • Toplam Süre50 dk
  • Kalori220
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 240 g un
    • 1½ çay kaşığı kabartma tozu
    • ½ çay kaşığı karbonat
    • 2 yemek kaşığı az yağlı şeftalili yoğurt
    • 160 ml %1 yağlı süt
    • 2 büyük yumurta
    • 112 g tereyağı, erimiş
    • 1½ çay kaşığı vanilya özü
    • 75 g taze veya donmuş yaban mersini
    • 75 g konserve dilimlenmiş şeftali, iyice süzülmüş
    • 24 g SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori220 kcal282.05%
    • Yağ11.00 g14.1%
    • Doymuş Yağ6.00 g2.18%
    • Karbonhidrat25.00 g9.09%
    • Şekerden gelen5.00 g1.82%
    • Lif1.00 g3.57%
    • Protein5.00 g10%
    • Tuz0.60 g0.22%

    Yapılışı

    1

    Fırını 180°C’ye ısıtın. Kağıt pişirme kalıplarını fırın tepsisine dizin.

    2

    Unu, kabartma tozunu ve karbonatı karıştırarak bir kenarda bekletin.

    3

    Sütü ve yoğurdu karıştırarak bir kenarda bekletin.

    4

    Yumurtaları ve Splenda Granül Tatlandırıcı’yı mikserle 5 dakika yüksek devirde çırpın. Erimiş tereyağını ve vanilyayı ilave edin, karışana kadar orta devirde yaklaşık 1 dakika çırpın. Önce un karışımından başlayarak ve son olarak un karışımını ekleyerek un karışımını ve süt karışımını sırayla azar azar ekleyin. Her ekleme yaptıktan sonra iyice karışana kadar düşük devirde çırpın. Yaban mersinlerini ve şeftalileri karıştırın. Hazırladığınız muffin kalıplarını ¾’üne kadar karışımla doldurun.

    5

    25 ila 30 dakika veya ortasına soktuğunuz kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Kalıplardan derhal çıkarın ve demir altlık üzerinde soğumaya bırakın.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up