Üzüm Marmelatlı Çikolata Girdaplı Cheesecake

Üzüm Marmelatlı Çikolata Girdaplı Cheesecake

  • Servis8 kişilik
  • Hazırlama Süresi20 dk
  • Pişirme Süresi50 dk
  • Toplam Süre1 sa 10 dk
  • Kalori329
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • ½ çay kaşığı bitkisel yağ/ayçiçek yağı, sos olarak
    • 175 g yağı azaltılmış kepekli bisküvi, ezilmiş
    • 3 yemek kaşığı bal
    • 250 g ricotta peyniri
    • 200 g az yağlı krem peynir
    • 2 çırpılmış yumurta
    • 1 limonun kabuğu, ince rendelenmiş
    • Silme 3 yemek kaşığı yağsız süt
    • Silme 2 yemek kaşığı kakao tozu
    • Silme 4 yemek kaşığı SPLENDA® Granül

    Üzüm marmelatı için

    • 375 g üzüm
    • 2 yemek kaşığı su
    • Silme 6 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori329 kcal421.79%
    • Yağ21.90 g28.08%
    • Doymuş Yağ12.20 g4.44%
    • Karbonhidrat26.80 g9.75%
    • Şekerden gelen12.90 g4.69%
    • Lif3.00 g10.71%
    • Protein7.90 g15.8%
    • Tuz0.70 g0.25%

    Yapılışı

    1

    Fırını önceden 170°C’ye ısıtın.

    2

    20 cm’lik altı çıkabilen kelepçeli kek kalıbını yapışmaz pişirme kağıdıyla kaplayın ve kalıbı fırçayla yağlayın.

    3

    Bisküvileri ve balı karıştırın ve kalıbın tabanına ve yanlarına bastırarak yerleştirin. İhtiyaç duyana kadar buzdolabına kaldırın.

    4

    Geniş bir kasede ricotta peynirini, krem peyniri ve yumurtaları pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Splenda Granül Tatlandırıcı’yı karıştırın.

    5

    Karışımın ¾’ünü ayrı bir kâseye ayırın. Limon kabuğunu ilave edin ve karıştırdıktan sonra kalıba dökün. Bunu bir kenarda bekletin.

    6

    Sütü düşük sıcaklıkta ısıtın, ocaktan alın ve özdeşleşene kadar kakaoyla karıştırın. Kakao karışımını kalan peynir karışımıyla çırpın. Katıksız peynir karışımının ortasına dökün ve bir şişle veya keskin bir bıçakla sekiz çizerek mermer görünümü kazanmasını sağlayın.

    7

    40-50 dakika iyice kızarana ve oturana kadar pişirin. Servis etmeden önce bir miktar veya tamamen soğumasını bekleyin.

    Üzüm marmelatı

    8

    Üzümleri bir tavada 2 yemek kaşığı suyla birlikte suları akana kadar yaklaşık 5 dakika düşük sıcaklıkta ısıtın.

    9

    Bunları elekten geçirdikten sonra Splenda Granül Tatlandırıcı’yla karıştırın.

    10

    Cheesecake ile birlikte sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.

    İpucu
    Üzüm Marmeladı yerine Kızılcık Marmelatı da kullanabilirsiniz (Aşağıdaki yönteme bakın.)

    300 ml suyu 50g kurutulmuş kızılcık ve 1 yemek kaşığı Splenda Granül Tatlandırıcı ile birlikte 10 dakika kaynatın.

    Servis etmeden önce 1 yemek kaşığı kuşüzümü likörü karıştırabilirsiniz.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up