Tropik Kek

Tropik Kek

  • Servis10-12 kişilik
  • Hazırlama Süresi20 dk
  • Pişirme Süresi30 dk
  • Toplam Süre50 dk
  • Kalori168
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 175 g az yağlı tereyağı
    • 3 yumurta
    • Bir misket limonunun kabuğu ve suyu
    • 175 g kendinden kabaran un
    • 1 çay kaşığı karbonat
    • 25 g Hindistan cevizi
    • 2 yemek kaşığı %0 yağlı yoğurt
    • 200 g karışık ananas ve mango, küp doğranmış
    • 2 çarkıfelek (passionfruit) meyvesi
    • 5 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori168 kcal215.38%
    • Yağ11.30 g14.49%
    • Doymuş Yağ2.80 g1.02%
    • Karbonhidrat14.00 g5.09%
    • Şekerden gelen3.10 g1.13%
    • Tuz0.70 g0.25%

    Yapılışı

    1

    Fırını önceden 180°C’ye ısıtın. Yaklaşık 20 cm’lik kare kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı serin.

    2

    Az yağlı tereyağı ile SPLENDA® Granül Tatlandırıcı’yı çırparak krema haline getirin. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın  ve ardından limon kabuğunu ilave edin. Unu, karbonatı ve Hindistan cevizini ilave edin ve karıştırın.

    3

    Ardından yoğurdu ve ananas ile mangoyu ilave edin. Özleşmesi için karıştırın ve karışımı hazırladığınız kek kalıbına dökün. Dokunduğunuzda elastik bir his verene kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.

    4

    Keki servis etmeden önce çarkıfelek (passionfruit) meyvesinin çekirdekli kısmını çıkardıktan sonra misket limonu suyuyla karıştırarak kekin üzerine gezdirin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Fill out this field
    Fill out this field
    Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
    You need to agree with the terms to proceed

    keyboard_arrow_up