Tiramisu

6 porsiyon, Süre: 30 dakika

Daha sağlıklı bir ikram hazırlamak için şeker yerine SPLENDA Tatlandırıcı kullanarak, klasik kahve aromalı İtalyan tatlısı Tiramisuda küçük ama etkili bir değişim yapabilirsiniz. Birçok insanı mutlu edeceği kesin.

Toplam Süre: 30 dakika + soğutma süresi

Şekersiz kedi dili bisküviler:

  • Fırını, fan/gaz ayarı 5 ile 170 °C'de önceden ısıtın.
  • İki pişirme tepsisini pişirme kağıdı ile kaplayın.
  • Yuvarlak bir ucu (yaklaşık 1 cm genişliğinde) olacak şekilde bir sıkma torbası hazırlayın.
  • Katkısız un ve hamur kabartma tozunu bir karıştırma kasesinin içine eleyin ve kenara ayırın.
  • Yumurtaların sarısıyla beyazını ayırın ve yumurta beyazını kabarcıklar oluşturuncaya kadar çırpın. Bunları da kenara ayırın.
  • Yumurtaların sarılarını ve 30g SPLENDA®'yı açık renkli ve kabarık hale gelinceye kadar çırpın (yaklaşık 5 dakika).
  • Yumurta sarısı karışımına yumurtaların beyazlarını yavaşça ekleyin. Birleştiklerinde (birkaç dakika sürebilir), un karışımını yavaşça ekleyin ve bunlar da birleşinceye kadar eklemeye devam edin.
  • Karışımı sıkma torbasına doldurun ve torbayı sıkarak tepsinin üzerinde bisküviler oluşturun (yaklaşık 5 cm uzunluğunda).

15 dakika boyunca veya kızıl kahverengi oluncaya kadar fırında pişirin. Bisküvileri soğumaya bırakın.

Dolgu:

  • Şekersiz kedi dili bisküvileri soğurken Quark peyniri, taze krema, 2 yemek kaşığı SPLENDA® ve vanilya esansını pürüzsüz olup krem kıvamına gelinceye kadar çırpın. Bir kaseye yerleştirin ve buzdolabına koyun.

Espressonuzu hazırlayın ve şekersiz kedi dili bisküvilerini içine bandırmaya hazır bir biçimde bir kase içinde soğuduğundan emin olun.

Tiramisunuzu birleştirmek için:

  • Şekersiz kedi dili bisküvilerinin her iki tarafını da kahveye bandırın (bandırma süresi kahve aromasının ne kadar yoğun olmasını istediğinize bağlıdır) ve bir lazanya tabağına ya da bir tatlı tabağına yerleştirin. Nasıl servis etmek istediğinize bağlı olarak, tek tek kaselerin veya bardakların içine katmanlar halinde de yerleştirebilirsiniz.
  • Üstüne kremalı dolgunun yaklaşık üçte birini sürün. Aynı işlemleri iki kez daha tekrarlayarak en üstte bir krema katmanı ile işlemi tamamlayın.
  • Lazanya tabağını streç filmle sarın ve en az dört saat boyunca veya tercihen sabaha kadar buzdolabında bekletin.

Servis etmeden hemen önce üzerine kakao serpiştirin.

Bileşenler listesi

  • 250 g Quark
  • 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 150 g Az yağlı taze krema
  • 1 çay kaşığı Vanilya esansı
  • 120 ml Espresso veya gerçekten sert bir kahve, soğuk
  • Süslemek için tatlandırılmamış kakao tozu
  • ----------------------------------------
  • Şekersiz Kedi Dili Bisküviler
  • ----------------------------------------
  • 150 g katkısız un
  • 1 çay kaşığı hamur kabartma tozu
  • 4 yumurta
  • 30 g SPLENDA® Granül Tatlandırıcı

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 237kcal
Yağ 7.30g
(doymuş) 3.70g
Karbonhidrat 29.0g
(şekerden gelen) 3.00g
Protein 13.00g

Bu tarifi paylaş