Tiramisu

Tiramisu

  • Servis6 porsiyon
  • Hazırlama Süresi30 dk
  • Soğuma Süresi4 sa
  • Toplam Süre4 sa 30 dk
  • Kalori237
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 250 g Quark
    • 150 g az yağlı taze krema
    • 1 çay kaşığı vanilya esansı
    • 120 ml espresso veya gerçekten sert bir kahve, soğuk
    • Süslemek için tatlandırılmamış kakao tozu
    • 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül

    Şekersiz kedi dili bisküviler

    • 150 g katkısız un
    • 1 çay kaşığı hamur kabartma tozu
    • 4 yumurta
    • 30 g SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori237 kcal303.85%
    • Yağ7.30 g9.36%
    • Doymuş Yağ3.70 g1.35%
    • Karbonhidrat29.00 g10.55%
    • Şekerden gelen3.00 g1.09%
    • Protein13.00 g26%
    • Tuz0.13 g0.05%

    Yapılışı

    Şekersiz kedi dili bisküviler

    1

    Fırını, fan/gaz ayarı 5 ile 170°C’de önceden ısıtın.

    2

    İki pişirme tepsisini pişirme kağıdı ile kaplayın.

    3

    Yuvarlak bir ucu (yaklaşık 1 cm genişliğinde) olacak şekilde bir sıkma torbası hazırlayın.

    4

    Katkısız un ve hamur kabartma tozunu bir karıştırma kâsesinin içine eleyin ve kenara ayırın.

    5

    Yumurtaların sarısıyla beyazını ayırın ve yumurta beyazını kabarcıklar oluşturuncaya kadar çırpın. Bunları da kenara ayırın.

    6

    Yumurtaların sarılarını ve 30 g Splenda Granül’ü açık renkli ve kabarık hale gelinceye kadar çırpın (yaklaşık 5 dakika).

    7

    Yumurta sarısı karışımına yumurtaların beyazlarını yavaşça ekleyin. Birleştiklerinde (birkaç dakika sürebilir), un karışımını yavaşça ekleyin ve bunlar da birleşinceye kadar eklemeye devam edin.

    8

    Karışımı sıkma torbasına doldurun ve torbayı sıkarak tepsinin üzerinde bisküviler oluşturun (yaklaşık 5 cm uzunluğunda).

    9

    15 dakika boyunca veya kızıl kahverengi oluncaya kadar fırında pişirin. Bisküvileri soğumaya bırakın.

    Dolgu

    10

    Şekersiz kedi dili bisküvileri soğurken Quark peyniri, taze krema, 2 yemek kaşığı Splenda Granül ve vanilya esansını pürüzsüz olup krem kıvamına gelinceye kadar çırpın. Bir kâseye yerleştirin ve buzdolabına koyun.

    11

    Espressonuzu hazırlayın ve şekersiz kedi dili bisküvilerini içine bandırmaya hazır bir biçimde bir kase içinde soğuduğundan emin olun.

    Tiramisunuzu birleştirmek için

    12

    Şekersiz kedi dili bisküvilerinin her iki tarafını da kahveye bandırın (bandırma süresi kahve aromasının ne kadar yoğun olmasını istediğinize bağlıdır) ve bir lazanya tabağına ya da bir tatlı tabağına yerleştirin. Nasıl servis etmek istediğinize bağlı olarak, tek tek kâselerin veya bardakların içine katmanlar halinde de yerleştirebilirsiniz.

    13

    Üstüne kremalı dolgunun yaklaşık üçte birini sürün. Aynı işlemleri iki kez daha tekrarlayarak en üstte bir krema katmanı ile işlemi tamamlayın.

    14

    Lazanya tabağını streç filmle sarın ve en az 4 saat boyunca veya tercihen sabaha kadar buzdolabında bekletin.

    15

    Servis etmeden hemen önce üzerine kakao serpiştirin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up