Tatlı Limon Kareleri

Tatlı Limon Kareleri

  • Servis36 dilim
  • Hazırlama Süresi10 dk
  • Pişirme Süresi48 dk
  • Soğuma Süresi4 sa
  • Toplam Süre4 sa 58 dk
  • Kalori80
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    Tabanı

    • 375 ml un
    • ¼ çay kaşığı ince tuz
    • Oda sıcaklığında 80 ml tuzsuz tereyağı
    • 180 ml SPLENDA® Granül

    Dolgu

    • Oda sıcaklığında 120 g (½ paket) krem peynir
    • 125 ml tam yağlı ekşi krema
    • 3 büyük yumurta
    • 125 ml limon suyu
    • 1 yemek kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu
    • 430 ml SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori80 kcal102.56%
    • Yağ5.50 g7.05%
    • Doymuş Yağ7.00 g2.55%
    • Karbonhidrat12.00 g4.36%
    • Şekerden gelen0.00 g0%
    • Lif0.00 g0%
    • Protein3.00 g6%

    Yapılışı

    Tabanı

    1

    Fırını 180°C’ye ısıtın ve yaklaşık 20 cm’lik kare tepsiyi yağlayın.

    2

    Unu, Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ve tuzu karıştırın. Ufalanan bir karışım elde edinceye kadar tereyağı yedirin. Hazırladığınız tepsiye bastırarak yerleştirin ve 18 dakika pişirin. İçini doldurmadan önce tamamen soğumasını bekleyin.

    Dolgu

    3

    Fırının sıcaklığını 160°C’ye düşürün. Geniş bir kap içinde krem peyniri yumuşayıncaya kadar çırpın ve ardından ekşi kremayı ekleyerek çırpın. Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ve ardından yumurtaları ekleyerek pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpın. Limon suyunu ve kabuğunu ekleyerek çırpın ve ardından karışımı soğuyan taban üzerine dökün.

    4

    25-30 dakika, tepsi sallandığında dolgu malzemesi oynamayana kadar pişirin. Oda sıcaklığına soğumasını bekleyin ve dilimlemeden önce en az 4 saat bekleyin.

    Limon kareleri buzdolabında 4 güne kadar saklanabilir.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up