Sihirli Karışık Meyveli Kurabiye

Sihirli Karışık Meyveli Kurabiye

  • Servis10 porsiyon
  • Hazırlama Süresi20 dk
  • Pişirme Süresi15 dk
  • Toplam Süre35 dk
  • Kalori380
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    Kurabiye

    • 420 g kek unu, elekten geçirilmiş
    • 2 çay kaşığı kabartma tozu
    • ¾ çay kaşığı karbonat
    • 112 g tuzsuz tereyağı, hafif erimiş
    • 160 ml ayran
    • 80 ml krema
    • 8 g SPLENDA® Granül

    Çilek sosu

    • 660 g çilek, sapları çıkarılmış
    • 3 yemek kaşığı SPLENDA® Granül

    Karışık meyve dolgusu

    • 500 g doğranmış çilek
    • 150 g yaban mersini
    • 125 g ahududu
    • 1 yemek kaşığı taze portakal suyu
    • 3 yemek kaşığı SPLENDA® Granül

    Crème Fraîche jöle

    • 120 ml Crème Fraîche veya ekşi krema
    • 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori380 kcal487.18%
    • Yağ18.00 g23.08%
    • Doymuş Yağ11.00 g4%
    • Karbonhidrat51.00 g18.55%
    • Şekerden gelen5.00 g1.82%
    • Lif5.00 g17.86%
    • Protein6.00 g12%
    • Tuz0.50 g0.18%

    Yapılışı

    1

    Fırını 180°C’ye ısıtın. Bir fırın tepsisini hafifçe yağlayın.

    Kurabiye

    2

    Elekten geçirdiğiniz kek ununu, Splenda Granül Tatlandırıcı’yı, kabartma tozunu ve karbonatı orta büyüklükte bir karıştırma kabında karıştırın. Yumuşatılmış tereyağını ekleyin ve tereyağı, un karışımına eşit şekilde dağılana ve mısır unu kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Ayranı ve kremayı ekleyin. Karışana kadar karıştırın.

    3

    Tezgahı unlayın. Hamuru unladığınız tezgaha koyun ve üzerine un serpin. Hamuru yaklaşık 2 cm kalınlığına gelecek şekilde elinizle açın. 8 cm’lik bisküvi kalıpları kullanarak daireler halinde kesin.

    4

    Kurabiyeleri hazırladığınız fırın tepsisine dizin. Üstlerine fırçayla yumurta karışımı sürün.

    5

    180°C’ye ısıtılmış fırında 10 ila 15 dakika veya kızarana kadar pişirin.

    Çilek sosu

    6

    Çilekler ile Splenda Granül’ü mutfak robotunda veya blendırla püre haline gelinceye kadar karıştırın. Kullanıma hazır hale gelinceye kadar buzdolabında bekletin.

    Meyve dolgusu

    7

    Tüm meyve dolgusu malzemelerini karıştırın. Kullanıma hazır hale gelinceye kadar buzdolabında bekletin.

    Crème Fraîche jöle

    8

    Crème Fraîche’i bir kâseye alın. Splenda Granül ekleyin ve iyice karıştırın. Kullanıma hazır hale gelinceye kadar buzdolabında bekletin.

    Birleştirme

    9

    Servis yapmadan hemen önce kurabiyeleri ikiye kesin. Alt parçalarını bir tatlı tabağına yerleştirin. Her bir kurabiyenin üzerine yaklaşık ⅓ kap çilek sosu dökün. Ardından her birinin üzerine ½ kap meyve dökün. Kurabiyelerin üst parçalarını meyveler üzerine kapatın. Üzerlerine Crème Fraîche Jölesi gezdirin. Dilerseniz üzerini nane yaprağıyla süsleyebilirsiniz.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up