Şekerlemeli Elmalı Muffin

Şekerlemeli Elmalı Muffin

  • Servis12 kişilik
  • Hazırlama Süresi15 dk
  • Pişirme Süresi15 dk
  • Toplam Süre30 dk
  • Kalori173
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 300 g kendinden kabaran un
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • 2 çay kaşığı toz tarçın
    • ½ çay kaşığı toz muskat
    • 1 yumurta
    • 250 ml yarı yağlı süt
    • 50 ml ayçiçek yağı
    • 1 büyük tatlı elma, çekirdekleri alınmış ve ince şekilde doğranmış
    • 75 g kuru üzüm
    • 25 g şekerleme (3 adet sütlü şekerleme parçası veya eşdeğeri)
    • 25 g SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori173 kcal221.79%
    • Yağ5.40 g6.92%
    • Doymuş Yağ1.10 g0.4%
    • Karbonhidrat27.70 g10.07%
    • Şekerden gelen8.00 g2.91%

    Yapılışı

    1

    Unu, kabartma tozunu ve baharatları elekten geçirerek bir karıştırma kâsesine alın ve ardından Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ekleyerek ortasında bir çukur oluşturun.

    2

    Bu çukur ilave ettiğiniz yumurtayı ve sütü yağla birlikte iyice karıştırın.

    3

    Elmaları ve kuru üzümleri ilave edin ve kısa bir süre karıştırın.

    4

    12 adet kağıt muffin kalıbını bir fırın tepsisine dizin ve karışımı bu kalıplara eşit şekilde pay edin.

    5

    Şekerlemeleri kalın bir plastik torbaya koyun ve oklava yardımıyla küçük parçalara kırın.

    6

    Ufalanan şekerlemeleri muffin’ler üzerine gezdirin ve önceden 200°C’ye ısıtılmış fırında 15 dakika veya ortası pişene kadar pişirin.

    7

    Fırından alarak bir demir altlık üzerine yerleştirin ve hâlâ sıcakken servis yapın.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Fill out this field
    Fill out this field
    Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
    You need to agree with the terms to proceed

    keyboard_arrow_up