Şefin Salatası

Şefin Salatası

  • Servis2 kişilik
  • Hazırlama Süresi15 dk
  • Kalori276
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    Salata Sosu İçin

    • 2 yemek kaşığı balzamikli sirke
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • Deniz tuzu ve karabiber
    • 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül

    Salata için

    • 2 kabak, küpler halinde doğranmış
    • 1 kırmızı soğan, soyulmuş ve küpler halinde doğranmış
    • 1 diş sarımsak, soyulmuş ve kabaca doğranmış
    • 2 sap keklikotu, sadece yapraklar
    • 300 g domates, küp doğranmış
    • 2 avuç dolusu ıspanak yaprağı
    • 40 g Yunan peyniri (feta), ufalanmış


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori276 kcal353.85%
    • Yağ21.70 g27.82%
    • Doymuş Yağ5.40 g1.96%
    • Karbonhidrat13.30 g4.84%
    • Şekerden gelen11.20 g4.07%
    • Tuz0.80 g0.29%

    Yapılışı

    1

    Fırını önceden 200°C’ye ısıtın.

    2

    Sirkeyi, yağı ve Splenda Granül Tatlandırıcı’yı 2 yemek kaşığı suyla birlikte bir kavanoza koyun. Bir miktar tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra kavanozun kapağını kapatın ve kavanozu iyice çalkalayın. Bunu bir kenarda bekletin.

    3

    Kabakları, soğanı, sarımsağı ve keklikotunu bir fırın tepsisine dizin. Fırında 6-7 dakika pişirin. Domatesleri de dizin ve 5 dakika daha pişirin. Zeytinleri ekleyin.

    4

    Sebzeleri tabağa aldığınız ıspanakların üzerine yığın ve ardından Yunan peyniriyle (feta) süsleyin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Fill out this field
    Fill out this field
    Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
    You need to agree with the terms to proceed

    keyboard_arrow_up