Sefin Salatası
2 porsiyon, Süre: 15 dakika
Sefin Salatası yapmayı öğrenin! Adım adım talimatlarımız sayesinde bu lezzetli tarifi yapmak inanılmaz derecede kolay. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Kaç kişilik: 2
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 0
Yöntem
Fırını önceden 200°C'ye ısıtın.
Sirkeyi, yağı ve SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı 2 yemek kaşığı suyla birlikte bir kavanoza koyun. Bir miktar tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra kavanozun kapağını kapatın ve kavanozu iyice çalkalayın. Bunu bir kenarda bekletin.
Kabakları, soğanı, sarımsağı ve keklikotunu bir fırın tepsisine dizin. Fırında 6-7 dakika pişirin. Domatesleri de dizin ve 5 dakika daha pişirin. Zeytinleri ekleyin.
Sebzeleri tabağa aldığınız ıspanakların üzerine yığın ve ardından Yunan peyniriyle (feta) süsleyin.
İçindekiler
- - - - - - - - - - - - - - -
- Salata sosu için
- - - - - - - - - - - - - - -
- 2 yemek kaşığı balzamikli sirke
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
- Deniz tuzu ve karabiber
- - - - - - - - - - - - - - -
- Salata için
- - - - - - - - - - - - - - -
- 2 kabak, küpler halinde doğranmış
- 1 kırmızı soğan, soyulmuş ve küpler halinde doğranmış
- 1 diş sarımsak, soyulmuş ve kabaca doğranmış
- 2 sap keklikotu, sadece yapraklar
- 300g domates, küp doğranmış
- 2 avuç dolusu ıspanak yaprağı
- 40g Yunan peyniri (feta), ufalanmış
Enerji ve besin öğeleri
Porsiyon başına | |
Enerji | 276kcal |
Yağ | 21.70g |
(doymuş) | 5.40g |
Karbonhidrat | 13.3g |
(şekerden gelen) | 11.20g |
Tuz | 0.80g |

Tatlı ve Hamur İşi Yapın veya Yiyeceklerin Üzerine Serpin!
Keşfedin SPLENDA® GranülNereden satın alabilirim?Şunu da sevebilirsiniz...
Yaban Mersinli Bademli Kek
Yaban Mersinli Bademli Kek nasıl yapılır öğrenin! Adım adım talimatlarımız sayesinde bu lezzetli tarifi yapmak inanılmaz derecede kolay. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.
Portakallı Bademli Kurabiye
Bu kolay, lezzetli ve her damak tadına uygun tarifi SPLENDA® ile keşfedin! Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.