Salatalık ve Havuç Salatasıyla Baharatlı Tavuk

Salatalık ve Havuç Salatasıyla Baharatlı Tavuk

  • Servis4 porsiyon
  • Hazırlama Süresi30 dk
  • Pişirme Süresi25 dk
  • Toplam Süre55 dk
  • Kalori220
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 3 büyük havuç
    • ½ büyük salatalık
    • 1 arpacık soğanı, soyulmuş ve ince kıyılmış
    • 3 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
    • ½ çay kaşığı tuz
    • 3 dal taze nane, sadece yapraklar, doğranmış
    • 2 diş sarımsak, soyulmuş ve dövülmüş
    • 1½ çay kaşığı toz kimyon
    • 1 misket limonu, kabuğu ve suyu
    • 1 çay kaşığı zerdeçal
    • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • 4 tavuk göğsü, kelebek şeklinde açılmış
    • 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori220 kcal282.05%
    • Yağ5.00 g6.41%
    • Doymuş Yağ1.00 g0.36%
    • Karbonhidrat7.00 g2.55%
    • Şekerden gelen6.00 g2.18%
    • Tuz0.80 g0.29%

    Yapılışı

    1

    Tavayı ısıtın ve kullanacağınız zamana kadar sıcak tutun.

    2

    Havuçları soyun ve aynı soyacağı kullanarak havucu şeritler halinde kesin. Salatalığı da soyun, ancak ortadaki sulu ve çekirdekli kısmı attığınızdan emin olun. Her ikisini arpacık soğanlarıyla birlikte bir kaseye alın ve içine tuz, Splenda Granül Tatlandırıcı ve nane yaprakları ilave edin. İyice karıştırın ve bir kenarda bekletin.

    3

    Sarımsağı, kimyonu, misket limonunu, zerdeçalı ve yağı karıştırın ve masaj yaparak tavuğa yedirin. Tavuğu dikkatli bir şekilde tavaya alın, tavanın büyüklüğüne göre her seferinde 2 tanesini pişirmeniz gerekebilir ve ardından her iki tarafını 4-5 dakika pişirin. Dokunmadan önce tavuğu birkaç dakika dinlenmeye bıraktığınızdan emin olun. Sularının dışarı sızmaması için, tavuğu fırına koymadan önce iyice sardığınızdan emin olun.

    4

    Havuçtaki sirkeli marine sosunu süzün ve salatayı tavukla birlikte servis edin. Tek ihtiyacınız olan şey bir avuç dolusu yeşil salata yapraklarıdır.

    İpucu 1
    Vejetaryen iseniz tavuk yerine soya peyniri veya Quorn kullanabilirsiniz.

    İpucu 2
    Suyunu mümkün olduğunca salması için misket limonunu sıkmadan önce avucunuzda ezin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up