Sade Kek

12 porsiyon, Süre: 50 dakika

Bu yumuşak, kabarık ve leziz ev yapımı kekin şekersiz olduğuna kimse inanamayacak!

10 - 12 Dilim

Hazırlama Süresi: 50 dakika

Yapılışı:

  • Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Kek kalıbını yumuşak bir parça tereyağı ile yağlayıp içine un serpin.
  • Çırpma kabına yumurta ve sirkeyi ekleyin ve çırpın. İçerisine yavaş yavaş SPLENDA® Granül’ü ekleyerek çırpmaya devam edin. Karışım iyice kabarmış olacaktır.
  • Çırpma işlemi devam ederken karışımın içerisine yavaşça sıvı yağ ekleyin. Sonrasında yoğurdu ekleyip biraz daha çırpın.
  • Un, kabartma tozu, tuz ve limon rendesini harmanlayıp, kek karışımına azar azar ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Karışımı kek kalıbına dökün ve fırına verin. Yaklaşık 40 dakika pişirin. Kekin ortasına kürdan batırıp kuru çıktığında kek pişmiş demektir. Fırından çıktıktan bir süre sonra kekinizi servis edebilirsiniz.

Düşük kalorili Sade Kekiniz hazır! Afiyet olsun. 

İçindekiler

  • 3 yumurta
  • 120g yarım yağlı yoğurt
  • 100g sıvı yağ
  • 175g un
  • 1 paket kabartma tozu (10 g)
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • ½ çay kaşığı elma sirkesi
  • Bir tutam limon rendesi
  • Bir tutam tuz
  • 13 dolu çay kaşığı SPLENDA® Granül (13 g)

Enerji ve besin öğeleri

Porsiyon başına
Enerji 183kcal
Yağ 11.90g
Karbonhidrat 15.3g
Lif 0.47g
Protein 4.20g

Bu tarifi paylaş