Reçelli Turta
18 porsiyon, Süre: 35 dakika
SPLENDA®'nın bu kolay ve hızlı Reçelli Turta tarifine bayılacaksınız. Bu basit tarif yalnızca birkaç kolay adımdan oluşmaktadır. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Kaç kişilik: 18
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15-20 dakika
Yöntem
Fırını önceden 190°C'ye ısıtın.
Unu geniş bir kasede elekten geçirin.
Tereyağını ve diğer yağı küçük parçalara kesin, una ilave edin ve parmaklarınızla yoğurun.
SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ve yumurta sarısını karıştırın.
2-3 yemek kaşığı soğuk su ilave ederek hamur kıvamına getirin.
Pürüzsüz hale gelinceye kadar hafifçe yoğurun.
Hamuru 5mm kalınlığında açın ve 7cm'lik yuvarlak bir kalıp kullanarak 18 parçaya kesin; bu işlem sırasında gerekirse hamuru biraz daha açın.
Bu yuvarlakları 18 gözlü bir kek kalıbına alın ve çıtır olana kadar 15-20 dakika pişirin.
Soğumaya bırakın ve servis etmeden önce her birinin içine 2 yemek kaşığı reçel dökün.
Bileşenler listesi
- 150g un
- 40g tereyağı
- 40g açık renk bitkisel yağ
- 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
- 1 yumurtanın sarısı
- 2-3 yemek kaşığı soğuk su
- 12 yemek kaşığı şekersiz reçel
Enerji ve besin öğeleri
porsiyon başına | |
Enerji | 71kcal |
Yağ | 4.50g |
(doymuş) | 2.20g |
Karbonhidrat | 7.2g |
(şekerden gelen) | 0.50g |
Lif | 0.40g |
Protein | 1.00g |
Tuz | 0.00g |

Tatlı ve Hamur İşi Yapın veya Yiyeceklerin Üzerine Serpin!
Keşfedin SPLENDA® GranülNereden satın alabilirim?Şunu da sevebilirsiniz...
Yulaf Kepekli Krep
SPLENDA® Granül Tatlandırıcı ile hazırlanan bu klasik Yulaf Kepekli Krepe bayılacaksınız!
Fırınlanmış Mango Pudingi
Bu klasik Fırınlanmış Mango Pudingi gerçek bir tatlı şöleni sunuyor. Bu lezzetli tarifi SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla daha keyifli hale getirin!