Portakallı Bademli Kurabiye
54 porsiyon, Süre: 35 dakika
Bu kolay, lezzetli ve her damak tadına uygun tarifi SPLENDA® ile keşfedin! Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Yöntem
Bir mutfak robotunda unu, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı, mısır nişastasını, portakal kabuğunu ve tuzu karıştırın. Tereyağı, yumurta sarısı ve vanilyayı ekledikten sonra hamur kıvamına gelene kadar karıştırın.
Hamuru ikiye bölerek 4'er cm çapında toplar oluşturun, bunları plastik poşetlere sararak katılaşıncaya kadar buzdolabında bekletin (veya dondurun ve hazırlamak istediğinizde buzdolabında çözdürün).
Fırını 180°C'ye ısıtın ve fırın tepsisine bir pişirme kağıdı yerleştirin. Hamuru 7 mm'lik kurabiyelere bölün ve bunları hazırladığınız pişirme tepsisine dizin. Yumurta beyazını hafifçe çırparak fırça yardımıyla kurabiyelerin üzerine sürün. Her kurabiye üzerine birkaç badem parçası serpiştirin.
Yaklaşık 15 dakika, bademler kızarıncaya kadar pişirin ve ardından soğumaya bırakın.
5 güne kadar hava geçirmez kaplarda saklayabilir veya dondurarak bir aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
İçindekiler
- 375 ml un
- 160 ml SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
- 125 ml mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı ince rendelenmiş portakal kabuğu
- ½ çay kaşığı tuz
- Oda sıcaklığında 250 ml tuzsuz tereyağı
- 3 büyük yumurtanın sarısı
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- 1 yumurtanın beyazı
- 80 ml dilimli badem
Enerji ve besin öğeleri
Porsiyon başına | |
Enerji | 57kcal |
Yağ | 4.00g |
(doymuş) | 2.30g |
Karbonhidrat | 4.3g |
(şekerden gelen) | 0.00g |
Protein | 0.70g |
Tuz | 0.10g |

Tatlı ve Hamur İşi Yapın veya Yiyeceklerin Üzerine Serpin!
Keşfedin SPLENDA® GranülNereden satın alabilirim?Şunu da sevebilirsiniz...
Portakal Graten
Bu lezzetli Portakal Graten tarifini SPLENDA® ile keşfedin! Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.
Fırınlanmış Ananas
Bu kolay, lezzetli ve her damak tadına uygun tarifi SPLENDA® ile keşfedin! Bu Fırınlanmış Ananas tarifi mutfağınıza hayat verecektir, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla denemeye ne dersiniz?