Meyveli Kek

Meyveli Kek

  • Servis12 porsiyon
  • Hazırlama Süresi15 dk
  • Pişirme Süresi50 dk
  • Soğuma Süresi10 dk
  • Toplam Süre1 sa 15 dk
  • Kalori162
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 250 ml çabuk pişen yulaf ezmesi
    • 125 ml doğranmış kuru kayısı
    • 125 ml kuru üzüm
    • 325 ml yağsız süt
    • 1 yumurta
    • 50 ml eritilmiş margarin
    • 300 ml un
    • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
    • 2 çay kaşığı tarçın
    • 1 çay kaşığı zencefil
    • ¼ çay kaşığı tuz
    • 125 ml SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori162 kcal207.69%
    • Yağ4.50 g5.77%
    • Karbonhidrat27.00 g9.82%

    Yapılışı

    1

    Yulaf ezmesini, kayısıları ve kuru üzümleri bir kaseye koyun. Sütle karıştırın. 5 dakika bu şekilde bekletin. Yumurta ve margarini karıştırın. Un, Splenda Granül Tatlandırıcı, kabartma tozu, tarçın, zencefil ve tuzu karıştırın. Yulaf karışımını ekleyin ve kuru malzemeler ıslanana kadar karıştırın.

    2

    Karışımı yağlanmış 22 × 11 cm’lik bir kek kalıbına eşit şekilde yayın. 180°C’de  45-50 dakika veya pastayı kontrol etmek için ortasına soktuğunuz kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Kalıp içinde 10 dakika soğumasını bekleyin. Kalıptan çıkarın ve demir altlık üzerinde soğumaya bırakın.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up