Marmelatlı ve Haşhaşlı Ekmek
8 porsiyon, Süre: 55 dakika
Marmelatlı ve Haşhaşlı Ekmek yapmayı öğrenin! Adım adım talimatlarımız sayesinde bu lezzetli tarifi yapmak inanılmaz derecede kolay. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Kaç kişilik: 8
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 35-45 dakika
Yöntem
Fırını önceden 170°C'ye ısıtın.
900g kapasiteli baton şeklindeki kek kalıbını (22 cm x 11 cm x 6 cm) düşük yağlı pişirme yağı püskürterek yağlayın.
Unu, kabartma tozunu ve karbonatı elekten geçirin.
SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ve haşhaşı ilave edin.
Süt, marmelat, yağ ve yoğurdu karıştırın.
Bunu kuru malzemelerin üzerine dökün ve malzemeler özdeşleşinceye kadar tahta kaşıkla nazik şekilde karıştırın.
Hazırladığınız kek kalıbına dökün ve 35-54 dakika veya ortasına soktuğunuz kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Tamamen soğuması için demir altlık üzerine almadan önce kek kalıbında 10 dakika dinlendirin.
Buzdolabında hava sızdırmaz bir kap içinde 2 güne kadar muhafaza edebilirsiniz.
İçindekiler
- 225g un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 6 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
- 1½ yemek kaşığı haşhaş
- 8 yemek kaşığı yağsız süt
- 10 yemek kaşığı az şekerli marmelat
- 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
- 150g %0 yağlı yoğurt
- Düşük yağlı pişirme yağı (sprey), yağlama için
Enerji ve besin öğeleri
Porsiyon başına | |
Enerji | 208kcal |
Yağ | 6.10g |
(doymuş) | 1.80g |
Karbonhidrat | 41.8g |
(şekerden gelen) | 2.00g |
Lif | 1.40g |
Protein | 4.80g |
Tuz | 0.60g |

Tatlı ve Hamur İşi Yapın veya Yiyeceklerin Üzerine Serpin!
Keşfedin SPLENDA® GranülNereden satın alabilirim?Şunu da sevebilirsiniz...
Yaban Mersinli Bademli Kek
Yaban Mersinli Bademli Kek nasıl yapılır öğrenin! Adım adım talimatlarımız sayesinde bu lezzetli tarifi yapmak inanılmaz derecede kolay. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.
Portakallı Bademli Kurabiye
Bu kolay, lezzetli ve her damak tadına uygun tarifi SPLENDA® ile keşfedin! Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.