Magnolia

4 porsiyon, Süre: 30 dakika

Klasik bir tatlı, ama şekersiz! SPLENDA® Granül ile yapılan bu Magnolia, tüm ailenizin favorisi olacak.

Yapılışı:

  • Un ve SPLENDA® Granül’ü sos tenceresine ekleyin, ocağın altını açın. 1-2 dakika sonra sütü ekleyin, çırparak orta ateşte pişirmeye devam edin.
  • Muhallebi göz göz olunca 1-2 kaşık alarak ayrı bir kasede 1 yumurta sarısı ile karıştırın.
  • Yumurtalı karışımı sos tenceresine ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirin. Yarım çorba kaşığı tereyağı ekleyin ve sonrasında sos tenceresini ocaktan alın.
  • Muhallebiyi soğuyana kadar çırpın.
  • Buzdolabında beklettiğiniz 100 ml kremayı mikserle katılaşana kadar 4-5 dakika çırpın.
  • Soğumuş muhallebinin üstüne çırpılmış kremayı ekleyin ve yavaşça karıştırın.
  • Bisküvileri mikserden geçirin. Servis kaselerinin en altına parçaladığınız bisküvilerden ekleyin. Üzerine muhallebinin yarısını ekleyin. Dilimlenmiş meyveleri kenarlara gelecek şekilde yerleştirin. Tekrarlayın.
  • Tercihen buzdolabında 1 gece bekletip tüketmeniz tavsiye edilir.

Bileşenler listesi

  • 1 çorba kaşığı un (25 g)
  • 100 ml krema
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım paket vanilin
  • 200 ml süt
  • Yarım çorba kaşığı tereyağ
  • Yarım paket bebek bisküvisi (80 g)
  • 1 orta boy muz veya 3 orta boy çilek
  • 2 tepeleme çay kaşığı SPLENDA® Granül

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 250kcal
Yağ 16.20g
Karbonhidrat 27.0g
Lif 1.70g
Protein 5.70g

Bu tarifi paylaş