Limonlu Kek

12 porsiyon, Süre: 60 dakika

Hafif nemli dokusu ve limonun iç açan kokusuyla sizi mest edecek bu Limonlu Kek, hem çok leziz hem de SPLENDA® sayesinde düşük kalorili!

Yapılışı

  • Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
  • Baton kek kalıbını yumuşak bir parça tereyağı ile yağlayıp içine un serpin.
  • Çırpma kabında yumurta, SPLENDA® Granül ve yoğurdu çırpın. İçine sıvı yağ ve limon rendesini ekleyin.
  • Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip çok az daha çırpın. Karışımı kek kalıbına dökün ve fırına verin.
  • Yaklaşık 50 dakika pişirin. Kekin ortasına kürdan batırıp kuru çıktığında kek pişmiş demektir. Kek fırından çıktıktan bir süre sonra servis edebilirsiniz.
  • İçindekiler

    • 3 adet yumurta
    • 240g (1 su bardağı) yoğurt
    • 120g (½ su bardağı) zeytinyağı
    • 2 dolu yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
    • 210g (1,5 su bardağı) un
    • 1 paket kabartma tozu
    • Yarım çay kaşığı tuz (2g)
    • 18g / 18 çay kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı

    Enerji ve besin öğeleri

    Porsiyon başına
    Enerji 225kcal
    Yağ 14.70g
    Karbonhidrat 19.3g
    Lif 0.60g
    Protein 4.80g

    Bu tarifi paylaş