Krem Peynir Dolgulu Sünger Kek

Krem Peynir Dolgulu Sünger Kek

  • Servis8 kişilik
  • Hazırlama Süresi20 dk
  • Pişirme Süresi25 dk
  • Soğuma Süresi10 dk
  • Toplam Süre55 dk
  • Kalori376
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    Sünger kek için

    • 150 g kendinden kabaran un
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • 3 yemek kaşığı yağsız süt tozu
    • 2 yemek kaşığı çekilmiş pirinç
    • 2 çırpılmış yumurta
    • 7 yemek kaşığı bitkisel yağ
    • 3 yemek kaşığı yağsız sütle karıştırılmış 6 yemek kaşığı su
    • 1 çay kaşığı vanilya özü
    • Bir tutam tuz
    • 8 yemek kaşığı SPLENDA® Granül

    Krem peynir dolgusu için (18 cm'lik kekin ortasını ve üstünü kaplar)

    • 300 g %6 veya daha düşük yağlı krem peynir
    • ½ çay kaşığı vanilya özü
    • 2½ yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori376 kcal482.05%
    • Yağ29.30 g37.56%
    • Doymuş Yağ12.80 g4.65%
    • Karbonhidrat22.30 g8.11%
    • Şekerden gelen2.40 g0.87%
    • Lif0.90 g3.21%
    • Protein6.40 g12.8%
    • Tuz0.80 g0.29%

    Yapılışı

    Sünger kek

    1

    Fırını önceden 180°C’ye ısıtın.

    2

    2 x 18 cm’lik yuvarlak kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı serin ve yanlarını az yağlı pişirme yağı püskürterek yağlayın.

    3

    Unu ve kabartma tozunu bir kâsede elekten geçirin.

    4

    SPLENDA® Granül Tatlandırıcı, süt tozu ve çekilmiş pirinci karıştırın.

    5

    Yumurtaları, yağı, sütü, suyu, vanilya özünü ve tuzu ilave edin. Bunları bir tahta kaşık yardımıyla kuru malzemelerle karıştırın. Karışım kaşıktan damlayacak kıvamda olmalıdır. Bu kıvamda değilse bir yemek kaşığı su daha ekleyin. Hazırladığınız kalıplara dökün ve üstünün düz olması için kalıpları hafifçe sallayın.

    6

    25-15 dakika veya ortasına soktuğunuz kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

    7

    Tamamen soğuması için demir altlık üzerine almadan önce kek kalıplarında 10 dakika dinlendirin.

    8

    Soğuduğunda kekleri krem peynir dolgusuyla süsleyebilirsiniz.

    9

    Buzdolabında hava sızdırmaz bir kap içinde 2 güne kadar muhafaza edebilirsiniz.

    Krem peynir dolgusu

    10

    Krem peyniri, SPLENDA® Granül Tatlandırıcı’yı ve vanilya özünü çırpın.

    11

    Karışımın üçte birini sünger keklerin arasına sürün ve kalan karışımı kekin üzerine boşaltın.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Fill out this field
    Fill out this field
    Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
    You need to agree with the terms to proceed

    keyboard_arrow_up