Klasik Kremalı Çay Saati Çörek
8 porsiyon, Süre: 32 dakika
Bu klasik Klasik Kremalı Çay Saati Çörek gerçek bir ziyafet sunuyor. Bu lezzetli tarifi SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla daha keyifli hale getirin!

Kaç kişilik: 8
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 12 dakika
Yöntem
Unu bir karıştırma kabında elekten geçirin ve karışım ekmek kırıntısı görünümüne gelene kadar az yağlı tereyağıyla yoğurun.
SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ve üzümleri ilave edin ve ardından sütle karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.
Üstünü unladığınız bir tezgaha aldıktan sonra hamuru hafifçe yoğurun ve 2cm kalınlığında açın.
Tırtıklı bir kalıp yardımıyla 5cm'lik yuvarlaklar halinde kesin ve bunları bir pişirme kağıdına dizdikten sonra üzerlerine fırçayla süt sürün.
Önceden ısıttığınız 220°C'lik fırında 12 dakika pişirin ve ardından fırından çıkararak soğuması için demir altlık üzerine alın.
*Diyabet Hastalarına Özel Tariflerde toplam kalorinin < %10'u doymuş yağdan gelir ve servis başına karbonhidrat miktarı 40 gramı geçmez.
İçindekiler
- 250g kendinden kabaran un
- 50g az yağlı tereyağı
- 5g SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
- 75g kuru üzüm
- 120 ml yarı yağlı süt
Enerji ve besin öğeleri
Porsiyon başına | |
Enerji | 163kcal |
Yağ | 3.20g |
(doymuş) | 0.90g |
Karbonhidrat | 31.5g |
(şekerden gelen) | 7.70g |
Lif | 1.50g |
Protein | 3.90g |
Tuz | 0.40g |

Tatlı ve Hamur İşi Yapın veya Yiyeceklerin Üzerine Serpin!
Keşfedin SPLENDA® GranülNereden satın alabilirim?Şunu da sevebilirsiniz...
Yaban Mersinli Bademli Kek
Yaban Mersinli Bademli Kek nasıl yapılır öğrenin! Adım adım talimatlarımız sayesinde bu lezzetli tarifi yapmak inanılmaz derecede kolay. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.
Portakallı Bademli Kurabiye
Bu kolay, lezzetli ve her damak tadına uygun tarifi SPLENDA® ile keşfedin! Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.