Kırmızı Kadife Cupcake

Kırmızı Kadife Cupcake

  • Servis8 cupcake
  • Hazırlama Süresi20 dk
  • Pişirme Süresi20 dk
  • Toplam Süre40 dk
  • Kalori255
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 150 g un
    • 1 çay kaşığı karbonat
    • 1 büyük yumurta
    • 125 ml ayran veya az yağlı yoğurt
    • 75 ml doğal yağ (Örn. Çekilmiş fındık yağı veya yumuşak zeytin yağı)
    • 1 çay kaşığı vanilya özü
    • 2 yemek kaşığı kakao
    • 2 yemek kaşığı kırmızı gıda boyası
    • 1½ çay kaşığı sirke
    • 5 yemek kaşığı SPLENDA® Granül

    Krem peynir kaplaması için

    • 300 g light krem peynir
    • 75 g tereyağı
    • 1 çay kaşığı vanilya özü
    • 3½ yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori255 kcal326.92%
    • Yağ13.80 g17.69%
    • Doymuş Yağ8.10 g2.95%
    • Karbonhidrat23.40 g8.51%
    • Şekerden gelen4.00 g1.45%
    • Lif2.00 g7.14%
    • Protein9.20 g18.4%
    • Tuz0.30 g0.11%

    Yapılışı

    1

    Fırını önceden 180°C’ye ısıtın. 8 gözlü bir muffin kalıbının tabanına pişirme kağıdı serin.

    2

    Unu, karbonatı ve Splenda Granül Tatlandırıcı’yı bir karıştırma kasesinde özdeşleşene kadar karıştırın.

    3

    Yumurtayı, ayranı, yağı ve vanilyayı yumuşayana kadar çırpın ve ardından un karışımına ilave edin. Ardından, kalın bir kek hamuru elde edinceye kadar hepsini iyice karıştırın.

    4

    Kakao ve gıda boyasını karıtırın ve ardından bunu kek hamuruna ilave edin. İyice karıştırın ve tüm karışımın hoş bir kızıl renk aldığından emin olun!

    5

    Son olarak sirkeyi ekledikten sonra iyice karıştırın ve bekletmeden karışımı kek kalıbının 8 gözüne paylaştırın.

    6

    Dokunduğunuzda elastik bir his verene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Üzerini süslemeden tamamen soğumasını bekleyin.

    Krem peynir kaplaması

    7

    Krem peynir ile tereyağını pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Vanilyayı ve Splenda Granül’ü ilave edin. Bir çatal veya kaşıkla çırparak kaplamanızı hazırlayın.

    8

    Cupcake’lerin üzerini kaplayın. Kaplamayı düz veya yıldız uç taktığınız bir sıkma torbasıyla dökebilir veya normal şekilde döktükten sonra bıçağın sırtıyla düzeltebilirsiniz.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up