Kabarık Havuç Suflesi

Kabarık Havuç Suflesi

  • Servis5 porsiyon
  • Hazırlama Süresi30 dk
  • Pişirme Süresi1 sa
  • Toplam Süre1 sa 30 dk
  • Kalori180
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 500 g bebek havuç
    • 480 ml su
    • ½ çay kaşığı tuz
    • 56 g tereyağı
    • 3 yemek kaşığı un
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • 3 büyük yumurta
    • 1 çay kaşığı vanilya özü
    • 6 g SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori180 kcal230.77%
    • Yağ13.00 g16.67%
    • Doymuş Yağ7.00 g2.55%
    • Karbonhidrat13.00 g4.73%
    • Şekerden gelen6.00 g2.18%
    • Lif2.00 g7.14%
    • Protein5.00 g10%
    • Tuz1.10 g0.4%

    Yapılışı

    1

    Fırını 180°C’ye ısıtın.

    2

    Havuçları, suyu ve tuzu orta büyüklükte bir sos tavasında karıştırın, kaynayana kadar pişirin ve ardından sıcaklığı düşürerek ve kapağını kapatarak havuçlar yumuşayana kadar 12 ila 15 dakika pişirin. Süzün.

    3

    Havuçları tereyağıyla yumuşayana kadar mutfak robotundan geçirin ve robotu durdurarak kenarda kalan havuçların da işlenmesi için kaşıkla karıştırın.

    4

    Ayrı bir kasede unu, kabartma tozunu ve Splenda Granül Tatlandırıcı’yı karıştırın.

    5

    Kuru karışımı havuç karışımına azar azar ilave edin ve tamamen karışana kadar robottan geçirin. Yumurtaları tek tek ilave ederek homojen bir karışım elde edin. Vanilyayı ilave edin ve robotu 2 veya 3 defa kısa aralıklarla çalıştırın.

    6

    Karışımı yağladığınız, yaklaşık 1 litrelik borcama boşaltın.

    7

    Yaklaşık 30 ila 45 dakika veya iyice pişine kadar pişirin.

    8

    Bekletmeden servis yapın.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up