Hafif, Rüya Gibi Muzlu Puding

Hafif, Rüya Gibi Muzlu Puding

  • Servis4 porsiyon
  • Hazırlama Süresi5 dk
  • Pişirme Süresi5 dk
  • Soğuma Süresi2 sa
  • Toplam Süre2 sa 10 dk
  • Kalori300
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 480 ml %1 yağlı süt
    • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
    • 1 büyük yumurta
    • ¼ çay kaşığı tuz
    • 14 g tereyağı
    • 1 çay kaşığı vanilya özü
    • 24 az yağlı vanilyalı gofret
    • 2 muz, yuvarlak şekilde dilimlenmiş
    • 8 g SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori300 kcal384.62%
    • Yağ9.00 g11.54%
    • Doymuş Yağ4.00 g1.45%
    • Karbonhidrat47.00 g17.09%
    • Şekerden gelen30.00 g10.91%
    • Lif2.00 g7.14%
    • Protein8.00 g16%
    • Tuz0.80 g0.29%

    Yapılışı

    1

    Sütü, SPLENDA® Granül Tatlandırıcı’yı, mısır nişastasını, yumurtayı ve tuzu orta büyüklükteki bir sos tavasında karıştırın ve pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Karışım kaynayana ve ardından 5 dakika koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak orta sıcaklıkta pişirin. Ocaktan alıp tereyağını ve vanilyayı karıştırın.

    2

    4 (240 ml) tatlı kâsesinin her birine 2 adet vanilyalı gofret yerleştirin. Dilimlediğiniz 1 muzu tatlı kâselerine eşit şekilde dağıtın ve üzerine 60 ml sıcak puding dökün. Bu adımları tekrarlayın, yani her kâseye 2 gofret daha yerleştirdikten sonra kalan muz dilimlerini ve kalan pudingi dökün. (Muzlar kararacağından en üste pudingin gelmesine dikkat edin.)

    3

    Her bir pudingin ağzını streç filmle kaplayın ve 2 saat veya tamamen soğuyana kadar buzdolabında bekletin.

    4

    Servise hazır halinde geldiğinde her puding kabına 2 adet vanilyalı gofret yerleştirin ve üzerini kremayla süsleyin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up