Fırında Armutlu Turta

Fırında Armutlu Turta

  • Servis6 porsiyon
  • Hazırlama Süresi10 dk
  • Fırınlama Süresi1 sa
  • Toplam Süre1 sa 10 dk
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 2 büyük olgun armut
    • 100 g kuru erik
    • 240 ml (1 kap) az yağlı süt
    • 2 yumurta
    • 2 çay kaşığı krema tozu
    • 100 g (½ kap) SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Yağ3.00 g3.85%
    • Doymuş Yağ1.00 g0.36%
    • Karbonhidrat21.00 g7.64%
    • Şekerden gelen14.00 g5.09%
    • Lif2.00 g7.14%
    • Protein5.00 g10%
    • Tuz0.10 g0.04%

    Yapılışı

    1

    Fırını 160°C’ye ısıtın.

    2

    Soyduğunuz ve iç çekirdeklerini çıkardığınız armutları dilimler halinde kesin.

    3

    Armut dilimlerini ve erikleri turta kabının tabanına dizin.

    4

    Sütü, yumurtaları, Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ve krema tozunu çırpın.

    5

    Bu karışımı armutların üzerine dökün ve yaklaşık 1 saat veya armutlar yumuşayana ve turtanın dışı kıtır olana kadar pişirin.

    İpucu
    Bu tarif temel olarak elma, ayva vb. çekirdekli meyvelerin neredeyse tümüyle hazırlanabilir.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up