Çikolatalı Kremalı Turta

Çikolatalı Kremalı Turta

  • Servis6 porsiyon
  • Hazırlama Süresi15 dk
  • Pişirme Süresi10 dk
  • Soğuma Süresi3 sa
  • Toplam Süre3 sa 25 dk
  • Kalori322
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    Tabanı için

    • 125 g az yağlı kepekli bisküvi, ezilmiş
    • 50 g polidoymuş margarin, erimiş

    Dolgu için

    • 4 yemek kaşığı mısır unu
    • Bir tutam tuz
    • 500 ml yağsız süt
    • 75 g çikolata, küçük parçalara kırılmış
    • 1½ çay kaşığı vanilya özü
    • 10 g az yağlı margarin
    • 9 yemek kaşığı SPLENDA® Granül

    Servis için

    • Ahududu ve çilek


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori322 kcal412.82%
    • Yağ15.60 g20%
    • Doymuş Yağ5.70 g2.07%
    • Karbonhidrat42.20 g15.35%
    • Şekerden gelen14.60 g5.31%
    • Lif1.10 g3.93%
    • Protein5.10 g10.2%
    • Tuz0.80 g0.29%

    Yapılışı

    Tabanı

    1

    Kırdığınız kepekli bisküvileri bir kaseye alın ve erimiş margarini ilave edin. İyice karıştırın.

    2

    Karışımı hafifçe yağladığınız 24 cm’lik bir fırın tepsisinin tabanına bir kaşığın tersiyle bastırarak serin.

    3

    Tepsinin tabanı ve yanları eşit kalınlıkta bisküvi karışımıyla kaplandığında tepsiyi buzdolabına kaldırın ve karışım sertleşinceye kadar buzdolabında bekletin.

    Dolgu

    4

    Splenda Granül Tatlandırıcı’yı, mısır ununu ve tuzu bir karıştırma kasesinde karıştırın.

    5

    1-2 yemek kaşığı süt ekleyin ve pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın.

    6

    Kalan sütü bir sos tenceresine dökün ve çikolatayı ilave edin.

    7

    Çikolata eriyene kadar karıştırarak düşük sıcaklıkta pişirin.

    8

    Splenda Granül Tatlandırıcı ve mısır unu macununa bir miktar ısıtılmış süt ve çikolata ilave edin ve özdeşleşmesi için iyice karıştırın, ardından karışımı kalan süt ve çikolatayla birlikte tekrar tencereye alın.

    9

    Karışım kaynayana ve kalınlaşana kadar düşük sıcaklıkta ısıtmaya devam edin ve arada sırada karıştırın.

    10

    Ocaktan alın ve margarin ve vanilya özüyle karıştırın.

    11

    Sıcak çikolata karışımının üstünü streç filmle kapatın ve üstünde sert bir tabaka oluşmasını engellemek için filmin yüzeye temas ettiğinden emin olun.

    12

    15 dakika soğumaya bırakın.

    13

    Streç filmi çıkarın ve karışımı bisküvi tabanına dökün.

    14

    Servis yapmadan önce 3 saat soğumasını bekleyin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up