Çikolatalı Islak Kek

Çikolatalı Islak Kek

  • Servis8 porsiyon
  • Hazırlama Süresi10 dk
  • Pişirme Süresi15 dk
  • Toplam Süre25 dk
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    Çikolatası için

    • 110 g kendinden kabaran un
    • 2 çay kaşığı kabartma tozu
    • 25 g kakao
    • 3 yemek kaşığı yağsız süt tozu
    • 2 yemek kaşığı çekilmiş pirinç
    • 2 çırpılmış yumurta
    • 7 yemek kaşığı bitkisel yağ
    • 100 ml yağsız sütle karıştırılmış 4 yemek kaşığı su
    • 1 çay kaşığı vanilya özü
    • Bir tutam tuz
    • 8 yemek kaşığı SPLENDA® Granül

    Kaplama için

    • 110 g bitter çikolata, erimiş
    • 50 g poli-tuzsuz yağ
    • Kakao tozu
    • 4 yemek kaşığı SPLENDA® Granül, 2 çay kaşığı sıcak suda eritilmiş


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*

    Yapılışı

    1

    Fırını önceden 180°C’ye ısıtın.

    2

    Sığ bir kek kalıbının (30,5 cm x 23 cm) tabanına yapışmaz pişirme kağıdı serin.

    3

    Unu, kabartma tozunu ve kakaoyu bir kâsede elekten geçirin.

    4

    Splenda Granül Tatlandırıcı, süt tozunu ve çekilmiş pirinci karıştırın.

    5

    Yumurtaları, yağı, sütü, suyu, vanilya özünü ve tuzu ilave edin.

    6

    Bunları bir tahta kaşık yardımıyla kuru malzemelerle karıştırın. Karışım kaşıktan damlayacak yumuşak bir kıvama sahip olmalıdır, bu kıvamı elde etmediyseniz bir tatlı kaşığı su ilave edin.

    7

    Hazırladığınız kalıba dökün ve üstünün düz olması için kalıbı hafifçe sallayın.

    8

    10-15 dakika veya ortasına soktuğunuz kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

    9

    Keki bir demir altlık üzerine bırakın ve kağıdı çıkarın.

    10

    Hâlâ sıcakken uzun, keskin bir bıçakla kenarlarını kesin (Bu sizi amatör aşçılardan ayıracaktır!).

    11

    Tamamen soğumasını bekleyin.

    12

    Kaplamasını hazırlamak için tüm malzemeleri karıştırın ve pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.

    13

    Keki 3 eşit parçaya bölün.

    14

    Kaplama malzemesinin üçte birini bir parça kek üzerine serin, üzerine ikinci bir kek parçasını yerleştirdikten sonra kalan kaplama malzemesinin yarısını üzerine dökün. Son kek parçasını yerleştirin ve kalan kaplama malzemesini serin.

    15

    Dilerseniz üzerine kakao serperek servis edebilirsiniz.

    16

    Buzdolabında hava sızdırmaz bir kap içinde 2 güne kadar muhafaza edebilirsiniz.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up