Çikolatalı Güllaç ~ Ramazan Spesyali ~

Çikolatalı Güllaç ~ Ramazan Spesyali ~

  • Servis6 porsiyon
  • Toplam Süre30 dk
  • Kalori240
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 1 litre süt
    • 4 güllaç yaprağı
    • 2 yemek kaşığı kakao
    • 2 yemek kaşığı sütlü damla çikolata
    • 8 adet ceviz içi (çekilmiş)
    • 12 g SPLENDA® Granül

    Üzeri için

    • Çekilmiş fındık, ceviz veya Hindistan cevizi (opsiyonel)


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori240 kcal307.69%
    • Yağ10.60 g13.59%
    • Karbonhidrat13.60 g4.95%
    • Lif1.10 g3.93%
    • Protein2.80 g5.6%

    Yapılışı

    1

    Süt ve Splenda Granül Tatlandırıcı’yı sos tenceresine ekleyin ve 3-5 dakika kadar ocakta ısıtın.

    2

    Kakaoyu ekleyin ve güzelce eriyene kadar karışımı ısıtın. Sıcak olması yeterli, kaynatmayın.

    3

    Sıcak hale gelen karışımı ocaktan alın ve içine çikolataların yarısını ekleyin. Güzelce karıştırıp kenara koyun.

    4

    Orta büyüklükte derin bir tepsiye 1 kepçe kadar çikolatalı karışım dökün. Üzerine bir adet güllaç yaprağını yayın ve üzerini kaplayacak şekilde tekrar çikolatalı karışık ilave edin.

    5

    Bu şekilde 2 kat yaptıktan sonra araya kalan çikolataları ve cevizin yarısını ekleyin.

    6

    Aynı sıra ile devam edin ve güllaç yaprakları bitince üzerine çikolata parçaları, toz ceviz serpin.

    7

    Dolapta 1-2 saat soğumaya bırakın.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up