Çikolatalı Güllaç ~ Ramazan Spesyali ~

6 porsiyon, Süre: 30 dakika

Ramazan denince ilk akla gelen, geleneksel güllaç tarifine hem lezzetli çikolata dokunuşu ekleyip, hem de SPLENDA® Tatlandırıcılar ile kalorisini düşük tutmak istemez misiniz?

Yapılışı:

  • Süt ve SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı sos tenceresine ekleyin ve 3-5 dakika kadar ocakta ısıtın.
  • Kakaoyu ekleyin ve güzelce eriyene kadar karışımı ısıtın. Sıcak olması yeterli, kaynatmayın.
  • Sıcak hale gelen karışımı ocaktan alın ve içine çikolataların yarısını ekleyin. Güzelce karıştırıp, kenara koyun.
  • Orta büyüklükte derin bir tepsiye 1 kepçe kadar çikolatalı karışım dökün. Üzerine bir adet güllaç yaprağını yayın ve üzerini kaplayacak şekilde tekrar çikolatalı karışık ilave edin.
  • Bu şekilde 2 kat yaptıktan sonra araya kalan çikolataları ve cevizin yarısını ekleyin.
  • Aynı sıra ile devam edin ve güllaç yaprakları bitince üzerine çikolata parçaları, toz ceviz serpin.
  • Dolapta 1-2 saat soğumaya bırakın.

Bileşenler listesi

  • 1 lt süt
  • 4 güllaç yaprağı
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı sütlü damla çikolata
  • 12 g SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 8 adet ceviz içi (çekilmiş)
  • ---------------------------------------------
  • Üzeri İçin:
  • Çekilmiş fındık veya ceviz
  • Hindistan cevizi (opsiyonel)

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Energy 240kcal
Fat 10.60g
Carbohydrate 13.6g
Fibre 1.10g

Bu tarifi paylaş