Çikolata Soslu Fırınlanmış Tarçınlı Kraker

Çikolata Soslu Fırınlanmış Tarçınlı Kraker

  • Servis12 porsiyon
  • Hazırlama Süresi30 dk
  • Fırınlama Süresi30 dk
  • Toplam Süre1 sa
  • Kalori140
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    Tarçınlı kraker

    • 1 yemek kaşığı tarçın
    • 2 kutu dondurulmuş milföy hamuru, buzu çözülmüş
    • 56 g eritilmiş tuzsuz tereyağı, çikolata sosu
    • 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül

    Çikolata sosu

    • 240 ml süt
    • ¼ portakalın suyu ve kabuğu
    • 120 g yarı tatlı parça çikolata
    • 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori140 kcal179.49%
    • Yağ10.00 g12.82%
    • Doymuş Yağ5.00 g1.82%
    • Karbonhidrat11.00 g4%
    • Şekerden gelen5.00 g1.82%
    • Lif1.00 g3.57%
    • Protein2.00 g4%
    • Tuz0.20 g0.07%

    Yapılışı

    Tarçınlı kraker

    1

    Fırını 200°C’ye ısıtın.

    2

    Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ve tarçını küçük bir kâsede karıştırın.

    3

    Milföy hamurlarını açın. Her bir hamur parçasına fırçayla tereyağı sürün ve üzerine bolca tarçın karışımı dökün. 2 parça milföy hamurunu birbiri üzerine kapatın. Uzunlamasına 6 şerit halinde kesin. Aynı işlemleri sonraki 2 milföy hamuru parçasıyla tekrarlayın.

    4

    Her bir şeridi bükerek birbirlerine sarılmasını sağlayın. Bunları yağlı olmayan pişirme kağıdı üzerine dizin.

    5

    Yaklaşık 15 ila 20 dakika veya kızarana kadar pişirin.

    6

    Çikolata sosuyla servis edin.

    Çikolata sosu

    7

    Çikolata haricindeki tüm malzemeleri orta büyüklükteki bir sos tenceresinde ısıtın. Çikolatayı ilave edin ve çikolata eriyene ve tamamen karışana kadar, yaklaşık 10 dakika durmadan karıştırın.

    8

    Tarçın krakerlerinin yanında sıcak olarak servis edin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up