Böğürtlenli Crumble

6 porsiyon, Süre: 40 dakika

Sıcak havalarda en sevilen tatlılardan olan Crumble’a, böğürtlenli harika bir dokunuş yapıp, SPLENDA® ile kalorisini düşük tuttuk.

Yapılışı:

  • Böğürtlenleri sos tenceresine alın. Üzerine yarım bardak su ve 2 çay kaşığı SPLENDA® Granül ekleyin. Biraz koyu bir kıvam alana kadar (8-10 dakika) orta ateşte kaynatın.
  • Karıştırma kabına un, yulaf ezmesi, badem, vanilin ve 10 çay kaşığı SPLENDA® Granül ekleyin. Karıştırın. Ardından soğuk tereyağını karışıma ekleyin ve parmaklarınız ile tereyağını parçalayın. Karışım ıslak kum kıvamında olmalı.
  • Pişen böğürtlenleri derin bir fırın kabına alın. Üzerine hamur karışımını eşit bir şekilde ekleyin ve 15-20 dakika boyunca fırında pişirin.
  • Böğürtlenlerin suyu, hamurlu karışıma işlemiş olmalı.
  • Üzerine dondurma ekleyerek servis edebilirsiniz.
  • Bileşenler listesi

    • 50 g öğütülmüş yulaf ezmesi
    • 100 g soğuk tereyağı ya da 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
    • 30 g kıyılmış badem
    • 1 paket toz vanilin (10 g)
    • 300 g donmuş böğürtlen
    • Yarım su bardağı su (150 ml)
    • 12 çay kaşığı SPLENDA® Granül

    Enerji ve besin öğeleri

    porsiyon başına
    Enerji 300kcal
    Yağ 17.00g
    Karbonhidrat 37.8g
    Lif 1.90g
    Protein 5.30g

    Bu tarifi paylaş