Bademli Üzümlü Bisküvi

Bademli Üzümlü Bisküvi

  • Servis32 dilim
  • Hazırlama Süresi15 dk
  • Fırınlama Süresi48 dk
  • Bekleme Süresi10 dk
  • Toplam Süre1 sa 13 dk
  • Kalori80
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 120 g kıyılmış badem
    • 3 büyük yumurta
    • 30 ml süt
    • ½ çay kaşığı badem özü
    • 240 g un
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • ¾ çay kaşığı karbonat
    • ⅛ çay kaşığı tuz
    • 75 g kuru üzüm
    • 1 adet büyük yumurta, hafifçe çırpılmış
    • 36 g SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori80 kcal102.56%
    • Yağ3.00 g3.85%
    • Doymuş Yağ0.00 g0%
    • Karbonhidrat10.00 g3.64%
    • Şekerden gelen3.00 g1.09%
    • Lif1.00 g3.57%
    • Protein3.00 g6%
    • Tuz0.10 g0.04%

    Yapılışı

    1

    Fırını 180°C’ye ısıtın. Bir fırın tepsisini bitkisel pişirme yağı püskürterek hafifçe yağlayın ve bir kenarda bekletin.

    2

    Bademleri derin olmayan bir tencerede bir defa karıştırarak 6 – 8 dakika veya hafifçe kızarana kadar pişirin. Bunu da bir kenarda bekletin.

    3

    SPLENDA® Granül’ü, 3 yumurtayı ve sütü mikserle orta devirde 3 dakika veya karışım pürüzsüz hale gelene ve açık sarı bir renk alana kadar çırpın. Badem özünü ilave ederek çırpın.

    4

    Unu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu karıştırarak Splenda Granüllü karışıma ilave edin ve katı bir hamur elde edene kadar düşük devirde çırpın. Bademleri ve üzümleri karıştırın.

    5

    Hamuru hafifçe unladığınız tezgah üzerine yerleştirin ve 4 veya 5 defa yoğurun.

    6

    Hamuru yarıya kesin ve her birini yaklaşık 20 cm’lik parçalara ayırın. Bu hamur parçalarını hazırladığınız fırın tepsisine yerleştirin, yaklaşık 2 cm kalınlığına gelecek şekilde düzleştirin ve çırpılmış yumurtayı üzerine fırçayla sürün.

    7

    Puf puf olana ve kızarana kadar 20 dakika pişirerek fırından alın ve ardından fırının sıcaklığını 165°C’ye düşürün.

    8

    Hamur parçalarını fırın tepsisinden bir demir altlığa alarak 10 dakika soğumasını bekleyin. Her bir parçayı tırtıklı bir bıçak yardımıyla ve bıçağı nazikçe hareket ettirerek yaklaşık 1,5 cm kalınlığında dilimlere kesin. Bu parçaları fırın tepsisine yerleştirin. 10 dakika pişirdikten sonra  dilimleri ters çevirerek bir 10 dakika daha pişirin. Soğuması için demir altlık üzerine alın.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up