Babaanne Usulü Çıtır Elmalı Tart

8 porsiyon, Süre: 1 saat 5 dakika

Babaanne Usulü Çıtır Elmalı Tart ile gerçek bir tatlı şölenine hazır olun! Bu lezzetli tarifin tadını şeker yerine SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla çıkarın!

Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika

Yöntem

Fırını 180°C'ye ısıtın. Yaklaşık 20cm'lik kare fırın tepsisini bitkisel pişirme yağı püskürterek yağlayın. Bunu bir kenarda bekletin.

Dolgu

SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı, tarçını, portakal kabuğunu ve portakal suyunu geniş bir kasede karıştırın ve ardından içine elmaları ilave edin. Karışımı hazırladığınız fırın tepsisine alarak bir kenarda bekletin.

Üstü

Yulaf ezmesini, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ve tarçını orta büyüklükte bir kasede karıştırın, tereyağını bir hamur karıştırıcı veya 2 adet bıçak yardımıyla topaklanana kadar karışıma yedirin. Kahvaltılık gevreği ve cevizleri ilave edin. Üst karışımı elmaların üzerine dökün.

45 dakika veya üstü hafifçe kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin.

 

İçindekiler

  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Dolgu
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • 24g SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 1 çay kaşığı çekilmiş tarçın
  • 1 çay kaşığı portakal kabuğu
  • 60 ml portakal suyu
  • 5 yeşil Elma, soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve yaklaşık 60cm'lik dilimlere bölünmüş
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Üstü
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • 80g pişmemiş klasik yulaf ezmesi
  • 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • ¼ çay kaşığı çekilmiş tarçın
  • 28g tereyağı, yumuşamış
  • 15g kahvaltılık çıtır pirinç gevreği
  • 60g dövülmüş ceviz

Enerji ve besin öğeleri

Porsiyon başına
Enerji 160kcal
Yağ 8.00g
(doymuş) 2.50g
Karbonhidrat 21.0g
(şekerden gelen) 10.00g
Lif 4.00g
Protein 3.00g
Tuz 0.10g

Bu tarifi paylaş