Atayef

10 porsiyon, Süre: 60 dakika

Atayef, ramazan sofralarına Doğu Akdeniz ülkelerinin sunduğu en leziz tatlılardan biri! Peki SPLENDA® ile denediniz mi?

8 -10 adet

Hazırlama Süresi: 60 dakika

Yapılışı: 

  • İrmik, un, maya ve tuz bir kâsede karıştırılır. Üzerine ılık su eklenir. Üzeri kapatılır, 45 dakika mayalandırılır.
  • Karbonat 1 yemek kaşığı suda eritilir, mayalanmış karışıma eklenir.
  • Isınmış tavaya kepçe yardımıyla pankek boyutunda hamur eklenir ve altlı üstlü renk alana kadar pişirilir.
  • İç harcı için peynir, ceviz, tarçın ve SPLENDA® karıştırılır.
  • Pişen pankeklerin arasına 1 tatlı kaşığı iç harç konur.
  • Şerbet için SPLENDA® ve su kaynatılır. Kaynama başlayınca içine limon suyu eklenir.
  • İç harçları konmuş pankekler servis tabağına konur ve üzerine şerbet gezdirilir.
  • Dilerseniz üzerini ceviz parçalarıyla süsleyebilirsiniz.

Düşük kalorili ayatefiniz hazır! Afiyet olsun. 
 

İçindekiler

  • 170 g irmik
  • 60 g un
  • ½ paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı ılık su (450 ml)
  • ½ çay kaşığı karbonat
  • ----------------------
  • İç Dolgusu:
  • ----------------------
  • 100 g peynir
  • ½ çay kaşığı tarçın
  • 20 g ufalanmış ceviz
  • 1 çay kaşığı SPLENDA® Granül (0.5 g)
  • ----------------------
  • Şerbeti için:
  • ----------------------
  • Yarım su bardağı su (100 ml)
  • 8 çay kaşığı SPLENDA® Granül (4 g)
  • 2-3 damla limon suyu

Enerji ve besin öğeleri

Porsiyon başına
Enerji 122kcal
Yağ 3.40g
Karbonhidrat 18.0g
Lif 1.10g
Protein 4.50g

Bu tarifi paylaş