Aşure

6 porsiyon, Süre: 50 dakika

Hem bol malzemeli ve bereketli, hem de çok daha düşük kalorili. SPLENDA® Tatlandırıcılar ile hazırlanmış düşük kalorili Aşure tarifimize bayılacaksınız!

Yapılışı:

  • Buğdayı iyice yıkayın ve 1 gece suda bekletin.
  • Kuru üzümün, aşureyi yapmaya başlamadan 3-4 saat öncesinde kaynar suda şişmesini sağlayın.
  • Buğdayı tencereye ekleyin ve üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ve tarçın çubuğu ekleyerek kısık ateşte haşlayın.
  • 10-15 dakika haşladıktan sonra tarçın çubuğunu çıkarın. Suyun hafifçe kaynamış ve buğdayın rengini almış olmasına dikkat edin.
  • Karışıma haşlanmış nohut ve fasulyeleri ekleyin.
  • Küp küp kestiğiniz kayısı ve üzüm ile kıyılmış fındıkları da karışıma ekleyin ve karıştırın.
  • 15 çay kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı ekleyin, 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatın.
  • Aşureyi kepçe ile kaselere pay edin. İstediğiniz malzemeler ile süslemesini yaptıktan sonra soğuması için 1 gün buzdolabında bekletin.
  • Bileşenler listesi

    • 250 gr buğday
    • 100 gr haşlanmış nohut
    • 100 gr haşlanmış beyaz fasulye
    • 70 gr kıyılmış fındık
    • 100 gr kuru üzüm
    • 15 adet kuru kayısı
    • 1 adet çubuk tarçın
    • Yarım portakal kabuğu
    • 1 çimdik tuz
    • 15 çay kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı

    Enerji ve besin öğeleri

    porsiyon başına
    Enerji 255kcal
    Yağ 8.50g
    Karbonhidrat 44.0g
    Lif 6.50g
    Protein 7.10g

    Bu tarifi paylaş