Ahududulu Bademli Kek
12 porsiyon, Süre: 32 dakika
Ahududulu Bademli Kek nasıl yapılır öğrenin! Adım adım talimatlarımız sayesinde bu lezzetli tarifi yapmak inanılmaz derecede kolay. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Kaç kişilik: 12
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 12 dakika
Yöntem
Fırını önceden 200°C'ye ısıtın.
12 gözlü mini muffin kalıbını hafifçe yağlayın.
Yumurta beyazlarını bir kaseye alın ve vanilyayla çırparak katı bir kıvama getirin.
Ayrı bir kasede bademleri, unu ve SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı karıştırın. Tereyağını karıştırın.
Son olarak, yumurta beyazını un karışımına ilave ederek karıştırın.
Karışımı kalıba dökün ve üzerine ahududularını ve bademleri serpin.
Elastik bir kıvam alana ve kızarana kadar 12 dakika pişirin.
İpucu: Üzerine SPLENDA® Granül Tatlandırıcı serpin.
İçindekiler
- 3 yumurtanın beyazı
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- 100g çekilmiş badem
- 25g un
- 4 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
- 75g az yağlı tereyağı, erimiş
- 100g ahududu
- 25g kırılmış badem
Enerji ve besin öğeleri
Porsiyon başına | |
Enerji | 122kcal |
Yağ | 11.00g |
(doymuş) | 1.50g |
Karbonhidrat | 2.5g |
(şekerden gelen) | 0.80g |
Tuz | 0.15g |

Tatlı ve Hamur İşi Yapın veya Yiyeceklerin Üzerine Serpin!
Keşfedin SPLENDA® GranülNereden satın alabilirim?Şunu da sevebilirsiniz...
Portakal Graten
Bu lezzetli Portakal Graten tarifini SPLENDA® ile keşfedin! Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.
Fırınlanmış Ananas
Bu kolay, lezzetli ve her damak tadına uygun tarifi SPLENDA® ile keşfedin! Bu Fırınlanmış Ananas tarifi mutfağınıza hayat verecektir, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla denemeye ne dersiniz?