Ahududu Reçeli

0 porsiyon, Süre: 12 saat 35 dakika

Bu kolay, lezzetli ve her damak tadına uygun tarifi SPLENDA® ile keşfedin! Mutfağınıza hayat verecek bu Ahududu Reçeli tarifini SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla denemeye ne dersiniz?

Kaç kişilik: (4 x 250g'lık reçel içindir)
Hazırlama süresi: 5 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika ve ayrıca 12 saat soğuma süresi

Yapılışı

  • Donmuş ahududuları 12 saat boyunca çözün, suyunu saklayın.
  • Buzu çözüldüğünde kavanozları ve kapaklarını sterilize edin.
  • Jelatin yapraklarını soğuk su dolu bir kaseye batırın.
  • Bu arada ahududuları ve suyunu altı kalın bir tencereye alın.
  • SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ekleyin.
  • Yüksek ateşte 5 dakika pişirin, ardından sıcaklığı düşük ayara getirin ve bu şekilde 25 dakika daha pişirin.
  • Ardından ocaktan alın.
  • Jelatin yapraklarını kaseden çıkarın ve sıkarak fazla suyunu süzün.
  • Jelatini ahududu tenceresine ilave edin ve her şeyi iyice karıştırın.
  • Derhal kavanozlara alarak ağzını sıkıca kapatın.
  • Kapakları sıkıca vidalayın ve kavanozları soğuyana kadar ters çevirin.

Saklama: Buzdolabında saklanmalı ve 2 hafta içinde tüketilmelidir.

İpucu: Vanilya çubukları, badem veya nane yaprakları ekleyebilirsiniz. Ahududu yerine yaban mersini veya kiraz da kullanabilirsiniz.

 

İçindekiler

  • 1 kg donmuş ahududu, ezilmiş
  • Tepeleme 6 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 2 yaprak jelatin

Enerji ve besin öğeleri

Porsiyon başına
Enerji 56kcal
Yağ 0.00g
(doymuş) 0.00g
Karbonhidrat 0.0g
(şekerden gelen) 0.00g
Protein 14.00g
Tuz 0.00g

Bu tarifi paylaş