Ahududu Reçeli
0 porsiyon, Süre: 12 saat 35 dakika
Bu kolay, lezzetli ve her damak tadına uygun tarifi SPLENDA® ile keşfedin! Mutfağınıza hayat verecek bu Ahududu Reçeli tarifini SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla denemeye ne dersiniz?

Kaç kişilik: (4 x 250g'lık reçel içindir)
Hazırlama süresi: 5 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika ve ayrıca 12 saat soğuma süresi
Yapılışı
- Donmuş ahududuları 12 saat boyunca çözün, suyunu saklayın.
- Buzu çözüldüğünde kavanozları ve kapaklarını sterilize edin.
- Jelatin yapraklarını soğuk su dolu bir kaseye batırın.
- Bu arada ahududuları ve suyunu altı kalın bir tencereye alın.
- SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ekleyin.
- Yüksek ateşte 5 dakika pişirin, ardından sıcaklığı düşük ayara getirin ve bu şekilde 25 dakika daha pişirin.
- Ardından ocaktan alın.
- Jelatin yapraklarını kaseden çıkarın ve sıkarak fazla suyunu süzün.
- Jelatini ahududu tenceresine ilave edin ve her şeyi iyice karıştırın.
- Derhal kavanozlara alarak ağzını sıkıca kapatın.
- Kapakları sıkıca vidalayın ve kavanozları soğuyana kadar ters çevirin.
Saklama: Buzdolabında saklanmalı ve 2 hafta içinde tüketilmelidir.
İpucu: Vanilya çubukları, badem veya nane yaprakları ekleyebilirsiniz. Ahududu yerine yaban mersini veya kiraz da kullanabilirsiniz.
İçindekiler
- 1 kg donmuş ahududu, ezilmiş
- Tepeleme 6 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
- 2 yaprak jelatin
Enerji ve besin öğeleri
Porsiyon başına | |
Enerji | 56kcal |
Yağ | 0.00g |
(doymuş) | 0.00g |
Karbonhidrat | 0.0g |
(şekerden gelen) | 0.00g |
Protein | 14.00g |
Tuz | 0.00g |

Tatlı ve Hamur İşi Yapın veya Yiyeceklerin Üzerine Serpin!
Keşfedin SPLENDA® GranülNereden satın alabilirim?Şunu da sevebilirsiniz...
Yaban Mersinli Bademli Kek
Yaban Mersinli Bademli Kek nasıl yapılır öğrenin! Adım adım talimatlarımız sayesinde bu lezzetli tarifi yapmak inanılmaz derecede kolay. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.
Portakallı Bademli Kurabiye
Bu kolay, lezzetli ve her damak tadına uygun tarifi SPLENDA® ile keşfedin! Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.