Zencefilli Limon Soslu Fırınlanmış Somon

2 porsiyon, Süre: 42 dakika

Bu kolay, lezzetli ve her damak tadına uygun tarifi SPLENDA® ile keşfedin! Bu Zencefilli Limon Soslu Fırınlanmış Somon tarifi mutfağınıza hayat verecektir, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla denemeye ne dersiniz?

Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 27 dakika

Yöntem

Fırını 230°C'ye ısıtın.

Sosu hazırlayın. Zencefil köklerini soyun ve 10 parçaya dilimleyin. Portakal suyunu küçük bir sos tenceresine dökün. SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ve zencefil köklerini ilave edin. Orta-yüksek ısıda kaynatın. 10 - 12 dakika veya portakal suyu 2 yemek kaşığı kadar kalana kadar pişirin. Ardından sosu ocaktan alın. Zencefil dilimlerini bir çatalla alarak atın. Sosu bir kenarda bekletin.

Sütü, mısır nişastasını ve tuzu karıştırın. Bunu bir kenarda bekletin. 1 yemek kaşığı erimiş tereyağını her defasında 2 yemek kaşığı portakal suyuyla karıştırın ve bunu tüm malzeme bitene kadar tekrarlayın. Eriyene kadar karıştırın. Süt karışımını ilave edin. İyice karıştırın. Sos tenceresini tekrar ocağa alın. Kaynayana kadar orta-yüksek ısıda pişirin.

Sosu ocaktan alın ve 15 - 20 saniye veya pürüzsüz olana ve açık bir renk alana kadar blenderdan geçirin. Bunu bir kenarda bekletin.

Somonu hazırlayın. Sebzeleri yaklaşık 20 × 20 cm'lik fırın tepsisine dizin. Fileto somonları sebzeler üzerine yerleştirin. 230°C'ye ısıtılmış fırında 10 - 15 dakika veya yumuşaklığını kaybetmeyecek şekilde iyice pişene kadar pişirin.

Sebzeleri ve somonu servis tabaklarına alın. Sosu somon üzerine gezdirin. Bekletmeden servis yapın.

 

Bileşenler listesi

  • Yaklaşık 7 cm'lik taze zencefil kökü
  • 240 ml taze portakal suyu
  • 6g SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 2 yemek kaşığı yağsız süt
  • ¼ çay kaşığı mısır nişastası
  • ¼ çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, erimiş
  • 285g dondurulmuş kızartılmış karışık sebze
  • 2 (115g) filo somon

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 440kcal
Yağ 20.00g
(doymuş) 9.00g
Karbonhidrat 38.0g
(şekerden gelen) 14.00g
Lif 7.00g
Protein 30.00g
Tuz 1.10g

Bu tarifi paylaş