Yulaf Kepekli Krep

6 porsiyon, Süre: 20 dakika

SPLENDA® Granül Tatlandırıcı ile hazırlanan bu klasik Yulaf Kepekli Krepe bayılacaksınız!

Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika

Yöntem

Yapışmaz tavayı ocağı orta veya orta yüksek seviyeye ayarlayarak ısıtın.

Yulaf kepeğini, unu, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu geniş bir kasede karıştırın. Bunu bir kenarda bekletin.

Ekşi sütü ve yumurtayı küçük bir kasede çırpın. Yumurta karışımını kuru malzemelerin üzerine boşaltın. Malzemeler karışana ve büyük, kuru topaklar kalmayıncaya kadar karıştırın.

Yaklaşık ¼ kap krep karışımını sıcak tavaya dökün. Krepleri hafif kabarana, kızarana ve kenarlarından hafifçe kuruyana kadar pişirin. Ters çevirin ve arkasını da kızarıncaya kadar pişirin.

 

Bileşenler listesi

  • 80g yulaf kepeği, pişmemiş
  • 60g un
  • 6g SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • ½ çay kaşığı karbonat
  • ⅛ çay kaşığı tuz
  • 450ml ekşi süt
  • 60 ml yumurta

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 130kcal
Yağ 2.00g
(doymuş) 0.50g
Karbonhidrat 20.0g
(şekerden gelen) 4.00g
Lif 2.00g
Protein 7.00g
Tuz 0.70g

Bu tarifi paylaş