Yoğurtlu Kek

12 porsiyon, Süre: 1 saat

Bu kolay, lezzetli ve her damak tadına uygun tarifi SPLENDA® ile keşfedin! Bu Yoğurtlu Kek tarifi mutfağınıza hayat verecektir, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla denemeye ne dersiniz?

Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 50 dakika

Yöntem

Fırını 150°C'ye ısıtın.

3 yumurtayı çırpın ve bir kenarda bekletin.

Yoğurdu büyük bir kaseye dökün ve bitkisel yağı, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ve unu ilave edin.

Yumurtaların üstüne dökün ve karışımı çırpın.

Yaklaşık yarım kiloluk kapasiteye sahip iki adet baton şekilli kek kalıbına pişirme kağıdı serin ve üzerine karışımı boşaltın.

50 dakika pişirin.

 

Bileşenler listesi

  • 3 yumurta
  • 2 x 125g yoğurt (dilediğiniz aromada)
  • 125 ml bitkisel yağ
  • 6 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 400g kendinden kabaran un

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 225kcal
Yağ 10.00g
(doymuş) 1.50g
Karbonhidrat 25.0g
(şekerden gelen) 2.00g
Tuz 0.30g

Bu tarifi paylaş