Yoğurt Soslu Meyve Kebabı

4 porsiyon, Süre: 30 dakika

Bu kolay, lezzetli ve her damak tadına uygun tarifi SPLENDA® ile keşfedin! Bu Yoğurt Soslu Meyve Kebabı tarifi mutfağınıza hayat verecektir, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla denemeye ne dersiniz?

Kaç kişilik: 4
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika

Yöntem

Barbeküyü veya ızgarayı ısıtın.

Ananası ve kavunu soyun. Yaklaşık 2 cm'lik küpler halinde kesin. Satsuma meyvesini soyun ve parçalara ayırın. Çileklerin saplarını çıkarın ve boyutlarını kontrol ederek büyük olanları ikiye kesin. Meyveleri şişlerden geçirin. Kullandığınız şişlerin uzunluğuna bağlı olarak 6-8 şiş hazırlayabilirsiniz. Şişlerin üzerine bir miktar SPLENDA® Granül Tatlandırıcı serpin.

Barbekü üzerinde veya ızgaranın altında yaklaşık 15 dakika pişirin ve bu sırada meyvelerin kenarlarında güzel bir karamelizasyon elde etmek için şişleri her birkaç dakikada bir çevirin.

Bu arada yoğurt ile ahududularını portakal kabuğu ve SPLENDA® Granül Tatlandırıcı ile karıştırın. Karıştırmak için çatal kullanın ve karışımın çok sulu olmaması için aşırı karıştırmaktan kaçının.

Meyveleri sos olarak yoğurtla birlikte servis edin.

*Diyabet Hastalarına Özel Tariflerde toplam kalorinin < %10'u doymuş yağdan gelir ve servis başına karbonhidrat miktarı 40 gramı geçmez.

Bileşenler listesi

  • ½ taze ananas
  • ¼ kavun
  • 2 satsuma meyvesi
  • 300g çilek
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Sos için
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • 300g %0 yağlı yoğurt
  • 100g ahududu
  • Bir portakalın kabuğu
  • 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 137kcal
Yağ 1.20g
(doymuş) 0.50g
Karbonhidrat 27.7g
(şekerden gelen) 27.50g
Tuz 0.20g

Bu tarifi paylaş