Yabanmersinli-Mandalinalı Latte Cotta

4 porsiyon, Süre: 3 saat 35 dakika

Yabanmersinli-Mandalinalı Latte Cotta yapmayı öğrenin! Adım adım talimatlarımız sayesinde bu lezzetli tarifi yapmak inanılmaz derecede kolay. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Hazırlama süresi: 25 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika ve ayrıca 3 saat soğuma süresi

Yöntem

Yaklaşık 150 gramlık tatlı kaselerini yapışmaz pişirme yağı püskürterek yağlayın.

Kreması

60 ml sütü ısıya dayanıklı küçük bir kaseye koyun, jelatini ilave edin ve bu şekilde 5 dakika bekletin. Kaseyi içi sıcak su dolu, geniş bir kasenin içine koyun ve jelatin çözülene kadar hafifçe karıştırın.

Bu arada, orta büyüklükte bir sos tenceresinde SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı, mandalinayı, tuzu ve kalan 360 ml sütü karıştırın. Kaynayıncaya kadar orta ısıda pişirin. Hafifçe kaynayacak şekilde ocağı düşük konuma getirin ve sık sık karıştırarak 5 dakika pişirin.

Ardından sos tenceresini ocaktan alın. Jelatin karışımını ve meyve suyunu karıştırın.  960 ml 'lik ölçekli cam sürahiye alın.

Süt karışımını tatlı kaselerine eşit şekilde pay edin. Üzerini sıkı olmayacak şekilde kapattıktan sonra en az 3 saat veya oturana kadar soğutun.

Sosu

Orta büyüklükte bir sos tenceresinde yabanmersinini, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ve suyu karıştırın. Orta sıcaklıkta karıştırarak yaklaşık 5 dakika veya meyveler yumuşayıncaya ve sos kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Servis için

Her kasenin iç kısmının etrafını ince bir bıçakla kesin ve servis tabaklarına ters çevirin. Servis yapmadan önce üzerine sosunu gezdirin.

 

Bileşenler listesi

  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Kreması
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • 420 ml yağsız veya %1 yağlı süt
  • 1½ çay kaşığı aromasız jelatin
  • 3 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 1 yemek kaşığı ince rendelenmiş mandalina
  • 1 tutam tuz
  • 3 yemek kaşığı taze mandalina
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Sosu
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • 150g donmuş yabanmersini, buzu çözülmüş
  • 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 1 yemek kaşığı su

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 70kcal
Yağ 0.00g
(doymuş) 0.00g
Karbonhidrat 13.0g
(şekerden gelen) 35.00g
Lif 1.00g
Protein 5.00g
Tuz 0.30g

Bu tarifi paylaş