Yaban Mersinli Donmuş Yoğurt

Yabanmersinli Donmuş Yoğurt

  • Servis8 porsiyon
  • Hazırlama Süresi15 dk
  • Pişirme Süresi10 dk
  • Donma Süresi5 sa
  • Toplam Süre5 sa 25 dk
  • Kalori79
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 250 g yaban mersini
    • 1 çay kaşığı vanilya özü
    • 800 g %0 yağlı yoğurt
    • 6 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori79 kcal101.28%
    • Yağ0.00 g0%
    • Doymuş Yağ0.00 g0%
    • Karbonhidrat7.00 g2.55%
    • Şekerden gelen7.00 g2.55%
    • Tuz0.00 g0%

    Yapılışı

    1

    Yaban mersinlerini 2 yemek kaşığı Splenda Granül Tatlandırıcı ve 1 yemek kaşığı suyla birlikte bir tencereye alın. Meyveler patlamaya başlayıncaya kadar düşük sıcaklıkta pişirin. Ardından soğumaya bırakın.

    2

    900 g kapasiteli baton şekilli kek kalıbına streç film yerleştirin. Yoğurdu, vanilyayı ve kalan Splenda Granül Tatlandırıcı’yı karıştırın ve kaplanmış kalıba boşaltın. Yaban mersinini üstüne dökün ve bir bıçakla düzleştirin.

    3

    4-5 saat buzlukta bekletin. Daha uzun dondurursanız servis etmeden 30 dakika önce buzdolabından çıkarın. Servisten 30 dakika önce buzdolabından çıkardığınızdan emin olun ve dilimleyerek servis edin.

    İpucu
    Yaban mersinini herhangi bir mevsim meyvesiyle ve hatta elma vb. meyve kompostolarıyla değiştirebilirsiniz.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up