Yabanmersinli Donmuş Yoğurt

8 porsiyon, Süre: 5 saat 25 dakika

Bu klasik Yabanmersinli Donmuş Yoğurt gerçek bir ziyafet vaat ediyor. Bu lezzetli tarifi SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla daha keyifli hale getirin!

Kaç kişilik: 8
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika ve ayrıca 4-5 saat soğuma süresi

Yöntem

Yabanmersinlerini 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı ve 1 yemek kaşığı suyla birlikte bir tencereye alın. Meyveler patlamaya başlayıncaya kadar düşük sıcaklıkta pişirin. Ardından soğumaya bırakın..

900g kapasiteli baton şekilli kek kalıbına streç film yerleştirin. Yoğurdu, vanilyayı ve kalan SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı karıştırın ve kaplanmış kalıba boşaltın. Yabanmersinini üstüne dökün ve bir bıçakla düzleştirin.

4-5 saat buzlukta bekletin. Daha uzun dondurursanız servis etmeden 30 dakika önce buzdolabından çıkarın. Servisten 30 dakika önce buzdolabından çıkardığınızdan emin olun ve dilimleyerek servis edin.

İpucu: Bu meyveyi herhangi bir mevsim meyvesiyle ve hatta elma vb. meyve kompostolarıyla değiştirebilirsiniz.

*Diyabet Hastalarına Özel Tariflerde toplam kalorinin < %10'u doymuş yağdan gelir ve servis başına karbonhidrat miktarı 40 gramı geçmez.

Bileşenler listesi

  • 250g yabanmersini
  • 6 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • 800g %0 yağlı yoğurt

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 79kcal
Yağ 0.00g
(doymuş) 0.00g
Karbonhidrat 7.0g
(şekerden gelen) 7.00g
Tuz 0.00g

Bu tarifi paylaş