Yaban Mersinli Bademli Kek

8 porsiyon, Süre: 55 dakika

Yaban Mersinli Bademli Kek nasıl yapılır öğrenin! Adım adım talimatlarımız sayesinde bu lezzetli tarifi yapmak inanılmaz derecede kolay. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 35 dakika ve ayrıca 10 dakika soğuma süresi

Yöntem

Çekilmiş bademleri, 2 kaşık ayırdıktan sonra geri kalan SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı, polentayı, kabartma tozunu ve tuzu bir kase içinde karıştırarak bir kenarda bekletin.

Ayrı bir kase içinde açık renkli bir karışım elde edene kadar tereyağını badem özüyle çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek her defasında iyice çırpın. Ekşi krema ekleyin. Badem karışımına karıştırın. Yaban mersinlerini ekleyin.

Yağladığınız ve üzerine pişirme kağıdı serdiğiniz 1,5 litrelik yuvarlak pasta kalıbına dökün. 180°C'lik fırında 35 dakika veya ortasına soktuğunuz kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Bir demir altlık üzerinde 10 dakika soğumaya bırakın. Kalıptan çıkarın ve tamamen soğumasını bekleyin.

Bir kase içinde kremayı çırpın ve kalan SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ekleyin. Kek üzerine bir parça çırpılmış krema ekleyerek servis yapın.

 

Bileşenler listesi

  • 100g çekilmiş badem (badem ezmesi)
  • ¾ kap SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • ⅔ kap polenta
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • ½ çay kaşığı tuz
  • ½ kap tereyağı (yumuşatılmış)
  • ¾ çay kaşığı badem özü
  • 3 yumurta
  • ½ kap light ekşi krema
  • ¾ kap taze veya dondurulmuş yaban mersini
  • ½ kap az yağlı krema (üstünün süslenmesi için)

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 327kcal
Yağ 2.00g
(doymuş) 1.00g
Karbonhidrat 18.0g
(şekerden gelen) 2.00g
Lif 3.00g
Protein 8.00g

Bu tarifi paylaş