Tropik Sufleli Cheesecake

10 porsiyon, Süre: 3 saat 20 dakika

Bu kolay, lezzetli ve her damak tadına uygun tarifi SPLENDA® ile keşfedin! Bu Tropik Sufleli Cheesecake tarifi mutfağınıza hayat verecektir, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla denemeye ne dersiniz?

Kaç kişilik: 10
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 3 saat soğuma süresi

Yöntem

22 cm'lik altı çıkabilen kelepçeli kek kalıbını hafifçe yağlayın ve tabanına pişirme kağıdı serin.

Tereyağını eritin, kırılmış bisküvileri ekleyin ve karıştırarak özdeşleşmelerini sağlayın.

Kalıbın tabanına bastırarak yerleştirin. İhtiyaç duyana kadar buzdolabına kaldırın.

Mangoları pürüzsüz hale gelinceye kadar mutfak robotundan veya blendardan geçirin.

SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı, yumuşak peyniri, kremayı, çarkıfelek (passionfruit) meyvesini ve yumurta sarılarını ilave edin ve tekrar pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın.

Jelatinin üzerine 4 yemek kaşığı sıcak su dökün ve 2 dakika bekledikten sonra çözünmesi için karıştırın. Tam olarak çözünmezse içinde kaynayan su bulunan bir tencerenin üstünde karıştırarak erimesini sağlayın.

Mutfak robotu çalışır vaziyetteyken jelatini ilave edin ve her şey tam olarak özdeşleşene kadar 30 dakika karıştırın.

Karışımı geniş bir kaseye boşaltın.

Temiz bir kase içinde yumurta beyazlarını sert bir karışım elde edinceye kadar çırpın.

Mango karışımına azar azar nazik bir şekilde ilave edin.

Bunu kek kalıbının tabanına dökün.

En az 3 saat veya oturana kadar soğutun.

Servis etmeden önce kızarmış Hindistan cevizi serperek süsleyin.

 

Bileşenler listesi

  • 75g tuzsuz tereyağı
  • 175g kepekli bisküvi, ezilmiş
  • 2 büyük olgun mango, soyulmuş ve kabaca doğranmış
  • 6 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 300g tam yağlı yumuşak peynir
  • 150g krema
  • 3 çarkıfelek (passionfruit) meyvesi, yarıya kesilmiş ve elekten geçirilmiş
  • Beyazları ayrılmış 2 yumurta
  • 1 x 11g yaprak jelatin
  • 4 yemek kaşığı sıcak su
  • 25g kurutulmuş Hindistan cevizi, kızarmış

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 346kcal
Yağ 28.00g
(doymuş) 17.40g
Karbonhidrat 17.9g
(şekerden gelen) 7.40g
Lif 2.20g
Protein 6.60g
Tuz 0.70g

Bu tarifi paylaş