Tropik Kek

10 porsiyon, Süre: 50 dakika

Bu kolay, lezzetli ve her damak tadına uygun tarifi SPLENDA® ile keşfedin! Bu Tropik Kek tarifi mutfağınıza hayat verecektir, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla denemeye ne dersiniz?

Kaç kişilik: 10-12
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 25-30 dakika

Yöntem

Fırını önceden 180°C'ye ısıtın. Yaklaşık 20 cm'lik kare kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı serin.

Az yağlı tereyağı ile SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı çırparak krema haline getirin. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın  ve ardından limon kabuğunu ilave edin. Unu, karbonatı ve Hindistan cevizini ilave edin ve karıştırın.

Ardından yoğurdu ve ananas ile mangoyu ilave edin. Özdeşleşmesi için karıştırın ve karışımı hazırladığınız kek kalıbına dökün. Dokunduğunuzda elastik bir his verene kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.

Keki servis etmeden önce çarkıfelek (passionfruit) meyvesinin çekirdekli kısmını çıkardıktan sonra misket limonu suyuyla karıştırarak kekin üzerine gezdirin.

 

Bileşenler listesi

  • 175g az yağlı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 3 yumurta
  • Bir misket limonunun kabuğu ve suyu
  • 175g kendinden kabaran un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 25g Hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı %0 yağlı yoğurt
  • 200g karışık ananas ve mango, küp doğranmış
  • 2 çarkıfelek (passionfruit) meyvesi

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 168kcal
Yağ 11.30g
(doymuş) 2.80g
Karbonhidrat 14.0g
(şekerden gelen) 3.10g
Tuz 0.70g

Bu tarifi paylaş