Taze Yaz Şeftalisi Konservesi

24 porsiyon, Süre: 1 saat 55 dakika

Bu lezzetli tarifi SPLENDA® ile keşfedin! Taze Yaz Şeftalisi Konservesi tarifiyle artık tüm yıl şeftali keyfi yapabilirsiniz. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Hazırlama süresi: 1 saat 30 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika

Yöntem

Kavanozları ve kapaklarını sıcak sabunlu suyla yıkayın ve sıcak suyla iyice durulayın. Kavanozları ve kapaklarını yarısına kadar kaynayan suyla dolu tencereye tamamen daldırın. Suyu kaynatın, sıcaklığını düşürerek hafif kaynatmaya devam edin. Kapakları küçük bir sos tenceresine daldırın ve suyun hafif kaynamasını bekleyin. Kullanıma hazır hale gelinceye kadar kaynatın. Doldurmak için hazır olduğunuzda kavanozları ve kapaklarını tek tek çıkararak suyunu süzün.

4 litre suyla 120 ml limon suyunu geniş bir kasede karıştırın ve bir kenarda bekletin. Bir seramik tencereyi ¾'üne kadar suyla doldurun ve suyu kaynatın. Şeftalileri 20 saniye veya kabukları kolayca soyulabilecek duruma gelene kadar kaynayan suya daldırın ve ardından kevgirli kaşık yardımıyla alarak derhal buzlu suya atın. Şeftalilerin kabuklarını ince bir bıçak yardımıyla soyun. Şeftalileri ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Kararmasını önlemek için yarım şeftalileri limon suyu ve su karışımına atın.

Büyük bir sos tenceresinde 1 litre suyu SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla karıştırın ve orta-yüksek sıcaklıkta kaynatın. Ocağı kapatın ve şurubun sıcak kalması için sos tenceresinin kapağını kapatın.

Şeftalilerin suyunu süzün, hazırladığınız kavanozlara koyun ve kavanozları üstten yaklaşık bir parmak kalacak şekilde şurupla doldurun. Kavanozları kavanoz kapatıcıyla sıkıca kapatın. 2 parça kapakla kapatın. Kelepçeleri sıkıca vidalayın. Kavanozları tencere içindeki demire yerleştirin. (Su, kavanozları mutlaka 2,5 ila 5 cm geçmelidir. Gerekirse kaynayan su ilave edin.) Kapağını kapatın ve hafifçe kaynatın.

25 dakika bu şekilde bekletin. Kavanozları çıkarın ve bir havlu üzerinde baş aşağı şekilde tamamen kuruyana kadar bekletin. Kavanozlar soğuduktan sonra kapağın ortasını parmağınızla bastırarak sızdırmaz şekilde kapanmış olduklarından emin olun. (Oynuyorsa kapaklar tam kapanmamıştır, bu durumda buzdolabında bekletilmesi gerekir.) Konserve şeftalilerinizi serin, karanlık bir yerde 1 yıla kadar saklayabilirsiniz. Açıktan sonra buzdolabında saklayın ve 1 hafta içinde tüketin.

 

Bileşenler listesi

  • 4 litre su
  • 120 ml limon suyu
  • 2kg şeftali
  • 1 litre su
  • 24g SPLENDA® Granül Tatlandırıcı

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 20kcal
Yağ 0.00g
(doymuş) 0.00g
Karbonhidrat 5.0g
(şekerden gelen) 5.00g
Lif 0.00g
Protein 0.00g
Tuz 0.00g

Bu tarifi paylaş