Taze Yaz Şeftalisi Konservesi

Taze Yaz Şeftalisi Konservesi

  • Servis24 porsiyon
  • Hazırlama Süresi1 sa 30 dk
  • Pişirme Süresi25 dk
  • Toplam Süre1 sa 55 dk
  • Kalori20
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 4 lt su
    • 120 ml limon suyu
    • 2 kg şeftali
    • 1 lt su
    • 24 g SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori20 kcal25.64%
    • Yağ0.00 g0%
    • Doymuş Yağ0.00 g0%
    • Karbonhidrat5.00 g1.82%
    • Şekerden gelen5.00 g1.82%
    • Lif0.00 g0%
    • Protein0.00 g0%
    • Tuz0.00 g0%

    Yapılışı

    1

    Kavanozları ve kapaklarını sıcak sabunlu suyla yıkayın ve sıcak suyla iyice durulayın. Kavanozları ve kapaklarını yarısına kadar kaynayan suyla dolu tencereye tamamen daldırın. Suyu kaynatın, sıcaklığını düşürerek hafif kaynatmaya devam edin. Kapakları küçük bir sos tenceresine daldırın ve suyun hafif kaynamasını bekleyin. Kullanıma hazır hale gelinceye kadar kaynatın. Doldurmak için hazır olduğunuzda kavanozları ve kapaklarını tek tek çıkararak suyunu süzün.

    2

    4 litre suyla 120 ml limon suyunu geniş bir kasede karıştırın ve bir kenarda bekletin. Bir seramik tencereyi ¾’üne kadar suyla doldurun ve suyu kaynatın. Şeftalileri 20 saniye veya kabukları kolayca soyulabilecek duruma gelene kadar kaynayan suya daldırın ve ardından kevgirli kaşık yardımıyla alarak derhal buzlu suya atın. Şeftalilerin kabuklarını ince bir bıçak yardımıyla soyun. Şeftalileri ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Kararmasını önlemek için yarım şeftalileri limon suyu ve su karışımına atın.

    3

    Büyük bir sos tenceresinde 1 litre suyu Splenda Granül Tatlandırıcıyla karıştırın ve orta-yüksek sıcaklıkta kaynatın. Ocağı kapatın ve şurubun sıcak kalması için sos tenceresinin kapağını kapatın.

    4

    Şeftalilerin suyunu süzün, hazırladığınız kavanozlara koyun ve kavanozları üstten yaklaşık bir parmak kalacak şekilde şurupla doldurun. Kavanozları kavanoz kapatıcıyla sıkıca kapatın. 2 parça kapakla kapatın. Kelepçeleri sıkıca vidalayın. Kavanozları tencere içindeki demire yerleştirin. (Su, kavanozları mutlaka 2,5 ila 5 cm geçmelidir. Gerekirse kaynayan su ilave edin.) Kapağını kapatın ve hafifçe kaynatın.

    5

    25 dakika bu şekilde bekletin. Kavanozları çıkarın ve bir havlu üzerinde baş aşağı şekilde tamamen kuruyana kadar bekletin. Kavanozlar soğuduktan sonra kapağın ortasını parmağınızla bastırarak sızdırmaz şekilde kapanmış olduklarından emin olun. (Oynuyorsa kapaklar tam kapanmamıştır, bu durumda buzdolabında bekletilmesi gerekir.) Konserve şeftalilerinizi serin, karanlık bir yerde 1 yıla kadar saklayabilirsiniz. Açıktan sonra buzdolabında saklayın ve 1 hafta içinde tüketin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up