Tatlı Limon Kareleri

36 porsiyon, Süre: 4 saat 58 dakika

Bu kolay Tatlı Limon Kareleri tarifinin keyfini SPLENDA® ile çıkarın. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 48 dakika ve ayrıca soğuması için 4 saat 

Yöntem

Tabanı

Fırını 180°C'ye ısıtın ve yaklaşık 20 cm'lik kare tepsiyi yağlayın.

Unu, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ve tuzu karıştırın. Ufalanan bir karışım elde edinceye kadar tereyağı yedirin. Hazırladığınız tepsiye bastırarak yerleştirin ve 18 dakika pişirin. İçini doldurmadan önce tamamen soğumasını bekleyin.

Dolgu

Fırının sıcaklığını 160°C'ye düşürün. Geniş bir kap içinde krem peyniri yumuşayıncaya kadar çırpın ve ardından ekşi kremayı ekleyerek çırpın. SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ve ardından yumurtaları ekleyerek pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpın. Limon suyunu ve kabuğunu ekleyerek çırpın ve ardından karışımı soğuyan taban üzerine dökün.

25 - 30 dakika, tepsi sallandığında dolgu malzemesi oynamayana kadar pişirin. Oda sıcaklığına soğumasını bekleyin ve dilimlemeden önce en az 4 saat bekleyin.

 

Limon kareleri buzdolabında 4 güne kadar saklanabilir.

 

Bileşenler listesi

  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Tabanı
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • 375 ml un
  • 180 ml SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • ¼ çay kaşığı ince tuz
  • Oda sıcaklığında 80 ml tuzsuz tereyağı
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Dolgu
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Oda sıcaklığında 120g (½ paket) krem peynir
  • 125 ml tam yağlı ekşi krema
  • 430 ml SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 3 büyük yumurta
  • 125 ml limon suyu
  • 1 yemek kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 80kcal
Yağ 5.50g
(doymuş) 7.00g
Karbonhidrat 12.0g
(şekerden gelen) 0.00g
Lif 0.00g
Protein 3.00g

Bu tarifi paylaş