Tarçınlı Pirinç Pudingi

6 porsiyon, Süre: 38 dakika

SPLENDA® Granül Tatlandırıcı ile hazırlanan bu klasik Tarçınlı Pirinç Pudingine bayılacaksınız!

Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 28 dakika

Yöntem

Pirinci pirinç paketi üzerinde verilen talimatlara uygun olarak 3 dakika kaynatın. Süzün.

Geniş bir sos tavasına süt dökün. Kaynatın.

Isıyı düşürün. Pirinç ekleyin ve düşük ısıda arada sırada karıştırarak 20 dakika pişirin.

SPLENDA® Granül Tatlandırıcı, limon kabuğu ve çubuk tarçın ilave edin. 5 dakika daha veya sütün büyük bir kısmı çekilene kadar pişirin.

Ocaktan alın ve soğumasını bekleyin. Çubuk tarçını atın.

Altı adet servis bardağına pay edin.

Üzerine toz tarçın serperek servis edin.

İpucu: Çubuk tarçın yerine vanilya çubukları kullanabilirsiniz.

 

Bileşenler listesi

  • 1½ kap su
  • 180g uzun taneli pirinç
  • 1 litre az yağlı süt
  • 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • Limon kabuğu
  • 1 çubuk tarçın
  • 2 yemek kaşığı toz tarçın

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 188kcal
Yağ 183.00g
Karbonhidrat 34.3g

Bu tarifi paylaş