Sihirli Karışık Meyveli Kurabiye

10 porsiyon, Süre: 35 dakika

Sihirli Karışık Meyveli Kurabiye yapmayı öğrenin! Adım adım talimatlarımız sayesinde bu lezzetli tarifi yapmak inanılmaz derecede kolay. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika

Yöntem

Fırını 180°C'ye ısıtın. Bir fırın tepsisini hafifçe yağlayın.

Kurabiye

Elekten geçirdiğiniz kek ununu, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı, kabartma tozunu ve karbonatı orta büyüklükte bir karıştırma kabında karıştırın. Yumuşatılmış tereyağını ekleyin ve tereyağı, un karışımına eşit şekilde dağılana ve mısır unu kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Ayranı ve kremayı ekleyin. Karışana kadar karıştırın.

Tezgahı unlayın. Hamuru unladığınız tezgaha koyun ve üzerine un serpin. Hamuru yaklaşık 2 cm kalınlığına gelecek şekilde elinizle açın. 8 cm'lik bisküvi kalıpları kullanarak daireler halinde kesin.

Kurabiyeleri hazırladığınız fırın tepsisine dizin. Üstlerine fırçayla yumurta karışımı sürün.

180°C'ye ısıtılmış fırında 10 ila 15 dakika veya kızarana kadar pişirin.

Çilek sosu

Çilekler ile SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı mutfak robotunda veya blendırla püre haline gelinceye kadar karıştırın. Kullanıma hazır hale gelinceye kadar buzdolabında bekletin.

Meyve dolgusu

Tüm meyve dolgusu malzemelerini karıştırın. Kullanıma hazır hale gelinceye kadar buzdolabında bekletin.

Crème Fraîche Jöle

Crème Fraîche bir kaseye alın. SPLENDA® Granül Tatlandırıcı ekleyin ve iyice karıştırın. Kullanıma hazır hale gelinceye kadar buzdolabında bekletin.

Birleştirme

Servis yapmadan hemen önce kurabiyeleri ikiye kesin. Alt parçalarını bir tatlı tabağına yerleştirin. Her bir kurabiyenin üzerine yaklaşık ⅓ kap çilek sosu dökün. Ardından her birinin üzerine ½ kap meyve dökün. Kurabiyelerin üst parçalarını meyveler üzerine kapatın. Üzerlerine Crème Fraîche Jölesi gezdirin. Dilerseniz üzerini nane yaprağıyla süsleyebilirsiniz.

 

Bileşenler listesi

  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Kurabiye
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • 420g kek unu, elekten geçirilmiş
  • 8g SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • ¾ çay kaşığı karbonat
  • 112g tuzsuz tereyağı, hafif erimiş
  • 160 ml ayran
  • 80ml krema
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Çilek sosu
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • 660g çilek, sapları çıkarılmış
  • 3 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Karışık meyve dolgusu
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • 500g doğranmış çilek
  • 150g yabanmersini
  • 125g ahududu
  • 3 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 1 yemek kaşığı taze portakal suyu
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Crème Fraîche Jöle
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • 120ml Crème Fraîche veya ekşi krema
  • 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 380kcal
Yağ 18.00g
(doymuş) 11.00g
Karbonhidrat 51.0g
(şekerden gelen) 5.00g
Lif 5.00g
Protein 6.00g
Tuz 0.50g

Bu tarifi paylaş