Sıcak Keçi Peyniri Salatası

4 porsiyon, Süre: 11 dakika

Bu hafif ve lezzetli salata yaz akşamları veya hızlı ve lezzetli bir yemek hazırlamaya ihtiyaç duyduğunuz anlar için mükemmel bir seçenektir.

Kaç kişilik: 4
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 1-2 dakika

Yöntem

Salata sosunu hazırlamak için tüm malzemeleri kapaklı bir kavanoza koyun, kavanozu sıkıca kapadıktan sonra iyice çalkalayın ve tatların birbirini özümsemesi için bir kenarda bekletin.

Izgarayı orta sıcaklığa ısıtın.

Küçük bir kızartma tavasını ısıtın, çam fıstıklarını ekleyerek 1-2 dakika iyice kızarana kadar pişirin. Bunu bir kenarda bekletin.

Peyniri 4 yuvarlak parçaya dilimleyin.

Bir parça folyo yerleştirin ve önceden ısıtılmış ızgarada kabarmaya başlayarak kızarana kadar 1-2 dakika pişirin.

Yaprakları pancar kökü, avakado ve domateslerle birlikte 2 servis tabağına dizin.

Peynir dilimlerini en üste yerleştirdikten sonra çam fıstıklarını serpin ve üzerine salata sosunu gezdirin.

Taze esmer ekmekle bekletmeden servis edin.

 

Bileşenler listesi

  • 25g çam fıstığı
  • 150g karışık salata yaprakları
  • 110g hazır pancar kökü, küp şeklinde kesilmiş
  • 1 küçük avakado, soyulmuş, çekirdeği alınmış ve dilimler halinde kesilmiş
  • 8 minik domatesler, yarıya kesilmiş
  • 200g keçi peyniri
  • Servis için soğutulmuş taze esmer ekmek
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Salata sosu için
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kekik yaprağı
  • ½ diş sarımsak
  • Çekilmiş tuz ve karabiber

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 349kcal
Yağ 30.70g
(doymuş) 11.50g
Karbonhidrat 5.6g
(şekerden gelen) 4.30g
Lif 3.00g
Protein 13.20g
Tuz 1.10g

Bu tarifi paylaş