Şekersiz Şeker Kurabiyesi

48 porsiyon, Süre: 1 saat 32 dakika

SPLENDA®'nın bu kolay ve hızlı Şekersiz Şeker Kurabiyesi tarifine bayılacaksınız. Bu basit tarif yalnızca birkaç kolay adımdan oluşmaktadır! Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 12 dakika ve ayrıca 1 saat soğuma süresi

Yöntem

Fırını 180°C'ye ısıtın. Bir pişirme tepsisini hafifçe yağlayın ve bir kenara kaldırın.

Tereyağı, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ve vanilyayı orta büyüklükte bir karıştırma kabında tereyağı yumuşayıncaya kadar karıştırın. Yumurtayı, suyu ve sirkeyi ilave edin. Hafifçe karıştırın. Un, tuz ve kabartma tozu ekleyin. Hamur kıvamına gelinceye kadar düşük devirde karıştırın. Fazla karıştırmamaya dikkat edin.

Hamuru kaseden çıkarın ve unladığınız tezgah üzerine koyun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı daire şekline getirin ve streç filmle kaplayın.

Yaklaşık 1 saat buzdolabına kaldırarak hamurun soğumasını sağlayın.

Hamuru buzdolabından çıkarın ve unladığınız tezgah üzerinde istediğiniz kalınlığa, yaklaşık 60 mm'ye gelene kadar oklavayla açın. Kurabiye kalıplarıyla kesin. Kurabiyeleri hazırladığınız fırın tepsisine dizin.

180°C'ye ısıttığınız fırında 10 ila 12 dakika veya arkaları hafifçe kızarana kadar pişirin. Bir tel altlık üzerinde soğumaya bırakın.

 

Bileşenler listesi

  • 168g tuzsuz tereyağı
  • 56g light tereyağı
  • 24g SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 1 yemek kaşığı vanilya
  • 60 ml yumurta
  • 60ml su
  • ¾ çay kaşığı sirke (beyaz veya elma sirkesi)
  • 180g un
  • 195g kek unu
  • ¼ çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 60kcal
Yağ 3.50g
(doymuş) 2.00g
Karbonhidrat 7.0g
(şekerden gelen) 1.00g
Lif 0.00g
Protein 1.00g
Tuz 0.10g

Bu tarifi paylaş